Nu blander Pamela Anderson sig i minksagen: Sender åbent brev til Mette Frederiksen

»Baywatch«-stjernen Pamela Anderson har hørt om minksagen i Danmark og har nu sendt et åbent brev til statsministeren. Skuespilleren vil have minkavl forbudt.

Skuespilleren Pamela Anderson er måske i Danmark mest kendt for sin rolle i livredderserien »Baywatch«, som hun medvirkede i fra 1992 til 1997. Hun har i de seneste år også gjort sig bemærket som talsmand for dyrerettighedsorganisationen Peta – og det er ikke første gang, hun sender et brev til den danske regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Den verdenskendte skuespiller og aktivist Pamela Anderson holder øje med Danmark og den verserende minksag. Og hun håber på et ganske særligt udfald: at minkavl bliver forbudt.

Sådan skriver hun på sin hjemmeside i et åbent brev til den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), på vegne af dyrerettighedsorganisationen Peta, som hun er talsmand for.

»Ligesom mange andre på kloden blev jeg alarmeret over at høre om en ny, muteret type coronavirus – en, der kunne have »ødelæggende konsekvenser verden over«, som De rigtigt pointerede – der var blevet fundet i mink på danske pelsfarme, og at denne type havde smittet flere mennesker,« skriver Pamela Anderson i brevet.

Det er derfor, Anderson opfordrer statsministeren til at forbyde minkavl. Det kan »beskytte folkesundheden og spare utallige dyr for ulykkelige liv og voldelige dødsfald«, hævder hun i brevet.

Pamela Anderson er desuden overbevist om, at pels ikke længere er in i modeindustrien og henviser til, at flere luksusmodehuse ikke længere anvender pels. Det gælder for eksempel Prada, Gucci, Ralph Lauren, Calvin Klein og Giorgio Armani, skriver skuespilleren.

»Lande rundtomkring i verden – inklusive Østrig, Tyskland, Japan, Norge, Schweiz og Storbritannien – har sat en stopper for minkavl. Ingen har brug for minkpels ud over de dyr, som blev født med den,« skriver hun.

Pamela Anderson nævner imidlertid ikke Mette Frederiksens beslutning om at aflive alle danske mink. Da statsministeren på et pressemøde 4. november beordrede alle mink slået ned, gik myndighederne i gang med »aflivningsoperationen«, som Forsvaret har kaldt det.

Senere viste det sig, at der ikke var lovhjemmel til at kræve mink på farme uden for smittezonerne aflivet.

Det er ikke første gang, at Pamela Anderson sender breve til den danske regering. I 2015 offentliggjorde hun således et åbent brev til den daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), hvori hun opfordrede ham til at gøre noget ved grindedrab på Færøerne.

I 2011 gjorde Pamela Anderson desuden dronning Margrethe opmærksom på, at de pelse, dronningen bærer, er fra dyr, som ifølge skuespilleren har lidt unødigt.