Mystiske monolitter dukker op i Utah og Rumænien: Nu taler borgmester om spøgefulde rumvæsener

De dukkede op ud af det blå – og forsvandt lige så hurtigt igen. Inden for de seneste to uger er to mystiske metalskulpturer blevet fundet i naturen i Utah og Rumænien, og begge er forsvundet.

 
På en bakketop i Rumænien er en mystisk monolit dukket op ud af det blå, og fire dage efter forsvundet igen. Det sker blot få dage efter, at en lignende monolit blev fundet i Utahs ørken - og også forsvandt. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere

Da en helikopter for to uger siden siden fløj over en ellers øde del af den amerikanske delstat Utahs ørken for at tælle får, fik besætningen om bord øje på et »usædvanligt objekt« mellem de røde klipper.

Det var ikke et får, men en skinnende høj metalskulptur, en såkaldt monolit. Den var dukket op ud af det blå. Og ti dage senere var den på lige så mystisk vis forsvundet.

For fire dage siden dukkede en lignende metalstatue så op på en bakketop i Rumænien, skriver The Independent. Heller ikke denne gang er der nogen, der ved, hvor den er kommet fra. Eller hvor den nu er blevet af. Tirsdag var den, nøjagtig ligesom monolitten i Utah, forsvundet .

På en bakketop ved Batca Doamnei i Piata Neamt i Rumænien, stod der for fire dage siden pludselig en fire meter høj metalskulptur, som ingen vidste, hvor kom fra. Nu er den væk. Det er kun to uger siden, at en lignende skulptur blev fundet i ørkenen i Utah og forsvandt. Denne forsvinden er der dog muligvis en ganske simpel forklaring på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout.

Den lokale borgmester i Piatra Neamt, hvor den rumænske monolit er fundet, har med et glimt i øjet givet sit bud på, hvem der står bag forsvindingsnumrene:

»Der er ingen grund til at gå i panik for dem, der stadig tror på, at der er liv i universet,« skriver Andrei Carabela på Facebook om den mystiske monolit:

»Mit bud er, at nogle spøgefulde og slemme teenage-rumvæsner er taget hjemmefra i deres forældres UFO for at plante metalmonolitter overalt i verden. Først i Utah og så i Piatra Neamt i Rumænien. Jeg er beæret over, at de valgte vores by,« skriver han.

»I stedet for konspirationsteorierne, som kan være fristende, vælger jeg at se denne tilfældighed som endnu et bevis på, at vores by er ganske særlig. For jordboere og (måske) andre.«

Monolitten i Rumænien var fire meter høj og udsmykket med håndskårne symboler. Den blev fundet nær en ruin af en middelalderborg og var blev rejst uden tilladelse, har det lydt fra de rumænske myndigheder.

Det var ansatte ved Utahs offentlige fogedmyndighed, der opdagede den mystiske monolit i ørkenen 18. november. De kan ses på billedet her ved siden af metalskulpturen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Utah Department of Public Safety.

Et kunstværk?

Også i Utahs ørken har myndighederne joket med, om monolitten var blevet plantet af rumvæsner. Det lokale politikontor har endda udsendt en »Most Wanted«-plakat med billeder af ni animerede rumvæsner (heriblandt E.T og Yoda fra Star Wars).

Den mest populære teori er, at der er tale om et stykke installationskunst af en endnu ukendt kunstner, og at den monolit, der blev fundet i Rumænien, er et stykke kopikunst. Satellitbilleder viser, at monolitten i Utah i hvert fald har stået i ørkenen siden 2016, skriver Insider. Der er bare ingen, der har opdaget den før nu.

»Jeg går ud fra, at det er, du ved, en eller anden new wave-kunstner eller sådan noget – eller bare en, der var stor fan af »Rumrejsen år 2001«,« siger helikopterpiloten Bret Hutchings, som fandt monolitten i Utah, til den lokale TV-station KSL-TV.

Han henviser til en kultfilm af Stanley Kubrick, som indeholder en scene med en gruppe aber, der bliver meget forvirrede over at finde en stor sort monolit i landskabet.

To ansatte fra Utahs fogedmyndighed udforsker den mystiske metalskuptur, de har fundet i ørkenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Utah Department of Public Safety.

Knap så mystisk forsvinden

Blot ti dage efter, at monolitten i Utah blev opdaget, forsvandt den så sporløst. Dette fik øjeblikkeligt mange til spekulere i, om den mon var blevet hentet af de samme rumvæsner, som i første omgang havde plantet den.

Nu er det kommet frem, at dens forsvinden måske slet ikke er så mystisk endda. Den blev fjernet af mennesker. En gruppe på fire mænd har forklaret, at de påtog sig opgaven med at fjerne monolitten, fordi de var bekymrede for, at den ville tiltrække for mange turister, som ikke ved, hvordan de skal begå sig i naturen.

En gruppe venner, som netop var kommet derud for at tage billeder af monolitten, så det hele ske, har blandt andre The New York Times beskrevet. En af dem formåede endda at tage billeder af de fire mænd, som dukkede op efter mørkets frembrud og væltede monolitten omkuld, skar den op i mindre stykker og transporterede den bort.

»Mens de gik væk med stykkerne, var der én af dem, der sagde: »Efterlad ingen spor«,« fortæller Ross Bernards, der var i ørkenen, da monolitten blev fjernet, til The New York Times.

På billederne kan man se, at monolitten er hul og bygget af træ, belagt med metal.