Minister: Hårdt Brexit er lagt på hylden for konservative

EU-exit uden aftale er slettet fra de konservatives manifest forud for parlamentsvalget, skriver The Times.

Johnson har tidligere igen og igen lovet, at han ville få Storbritannien til at forlade EU den 31. oktober - med eller uden en aftale.Nu er der andre toner fra hans kulturminister,  Nicky Morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL New

Et hårdt brexit uden en skilsmisseaftale mellem Storbritannien og EU findes ikke længere i det konservative partis manifest forud for parlamentsvalget den 12. december.

Det skriver den britiske avis The Times.

»I stedet er der fokus på at få den foreliggende brexitaftale godkendt i parlamentet. En udtræden uden en aftale er i praksis lagt på hylden,« skriver kulturminister Nicky Morgan fra det konservative regeringsparti i avisen.

Johnson har tidligere igen og igen lovet, at han ville få Storbritannien til at forlade EU den 31. oktober - med eller uden en aftale.

At Nicky Morgen afviser muligheden sker, dagen efter at Boris Johnson tog afstand fra en opfordring til at gå i en alliance med Brexitpartiet, som går ind for et hårdt brexit, og som kritiserer den aftale, som Johnson har fået på plads med EU.

»Vi har en fantastisk aftale, som ingen troede på, at vi kunne få på plads, siger Johnson og understreger, at han tror på, at aftalen godkendes af det nye parlament i midten af december.«

Lederen af Brexitpartiet, Nigel Farage, har i sin valgkamp lagt vægt på, at der må indgås en større politisk alliance, som kan gennemføre brexit.

»Jeg opfordrer Boris Johnson til at opgive den aftale, som han har forhandlet sig frem til.«

»Opgiv den, for om nogle få uger vil folk opdage, hvad du har skrevet under på, og de vil ikke synes om det,« sagde Farage på et pressemøde fredag i London.

Farage kritiserer ikke kun Det Konservative Parti, men også arbejderpartiet Labour, som ifølge Farage "har forrådt brexit fuldstændigt".

/ritzau/Reuters