Lægens råd: Tag to håndkantsslag og ring til mig i morgen

På et indisk hospital lærer lægerne kampsport som hjælp mod overfald på jobbet. En britisk undersøgelse afslører, at kvindelige mannequinner er undervægtige og en amerikansk kvinde er blevet idømt et års fængsel for at le hånligt i Kongressen. Det er ugens ...

Kvinder står i kø til tjek på et fødselshospital i den indiske by Hyderabad på World Health Day, 7. april. For få hænder, korruption og for dyr behandling har skabt voldsom utilfredshed med indisk sundhedspersonale blandt patienter og deres pårørende. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAH SEELAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

… selvforsvar

Hvis man nogle gange synes, at der er for få hænder i det danske sundhedsvæsen, skulle man prøve en tur i det indiske.

Foruden alt for lidt personale på hospitalerne i det folkerige land er der problemer med korruption og alt for høje takster for behandling, som de fleste familier ikke har råd til.

Alt det er med til at skabe bitterhed over for sundhedspersonalet og mange oplever voldelige episoder og direkte overfald, skriver The Guardian.

Det har man taget konsekvensen af på et hospital i Delhi, hvor man fra 15. maj vil træne alle lægerne i taekwondo, så de kan forsvare sig selv mod voldelige patienter og pårørende. Desuden holder brancheforeningen IMA kurser, hvor lægerne lærer at bruge mere tid med patienterne. Det må trods alt også være at foretrække, frem for at slå dem i gulvet.

… kropsideal

Hvis du ikke kan forstå, hvorfor den skjorte, du lige har købt, sad flot på mannequinen i butikken, men du selv ser helt forkert ud, når du tager den på, er her en forklaring.

Et britisk studie, der er blevet offentliggjort i The Journal of Eating Disorders har gennemgået mannequiner og sammenlignet deres mål med ægte mennesker af kød og blod. Resultatet er slående. 100 procent af de kvindelige mannequiner ville være undervægtige, hvis de var levende og gennemsnittet ville være særdeles undervægtige.

Til sammenligning var kun otte procent af de mandlige dukker undervægtige, omend studiet påpeger, at en del af dem fremstår som “urealistisk muskuløse”.

Således kan man jo gå opmuntret ud i foråret og købe det sommertøj, man har lyst til, uden at skæve skamfuldt til de livløse dukker, der altså ville være meget usunde, hvis de var mennesker.

… dom

Den, der ler sidst, ler bedst.

Det har amerikanske Desiree Fairooz måttet sande, efter at hun er blevet idømt et års fængsel for at grine - angiveligt hånligt - under en høring i Kongressen. Det skriver The Independent.

Det formastelige udbrud fandt sted i forbindelse med udnævnelsen af Jeff Sessions til justitsminister. Farooz, der er medlem af den feministiske forening Code Pink, lo, efter at  Alabamas senator, Richard Shelby, udtalte, at Sessions’ praksis med at behandle alle amerikanere lige for loven var veldokumenteret.

Kritikere af Sessions anklager ham for mangeårig racisme både privat og i den måde, han udfører sit arbejde på.

Og Fairooz’ latter blev i retten regnet som et forsøg på at “hindre, afbryde og forstyrre” høringen.

To andre medlemmer af Code Pink, der markerede deres utilfredshed ved at troppe op i Ku Klux Klan-kostumer, risikerer ligeledes et års fængsel.