Konference i USA førte til 300.000 coronatilfælde

Superspreder-begivenheder som blandt andet Biogens konference tidligere på året har været som 'benzin på coronabålet' over hele verden.  Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ

En medicinal-konference i februar i Boston på USAs østkyst har siden ført til mellem 205.000 og 300.000 tilfælde af covid-19.

Det har et team af forskere konkluderet i en omfattende undersøgelse, hvor forskerne ved hjælp af genetik har nærstuderet følgerne af den to dage lange konference.

Det var medicinal-virksomheden Biogen, der var vært for konferencen, som siden skulle vise sig at være en gigantisk superspreder-begivenhed.

Indtil nu har det været opfattelsen, at konferencen lagde kimen til cirka 20.000 covid-19-tilfælde i området omkring Boston tidligere på året.

En medicinal-konference beværtet af Biogen i februar skulle vise sig at være en superspreder-begivenhed af de helt store. Konferencen har har ført til helt op til 300.000 covid-19-tilfælde, konkluderer forskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Snyder.

Men undersøgelsen, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Science, konkluderer, at helt op til 300.000 mennesker er blevet smittet med coronavirus, hvor smitten kan føres direkte tilbage til netop Biogens konference.

Ifølge CBS News blev cirka 100 personer smittet i løbet af de to dage i Boston.

Og siden gik det helt galt, da de pågældende bragte smitten med sig hjem til ikke alene andre delstater i USA, men også så langt væk som blandt andet Australien og Slovakiet.

I USA - udover i Massachusetts, hvor Boston er hovedstad - har superspreder-begivenheden ramt Florida hårdest.

Her har der været næsten 30 procent af de konference-relaterede covid-19-tilfælde.