Johnson holder fast i nyvalg: Corbyns afvisning er fej

Premierminister Boris Johnson vil torsdag gentage, at han ønsker parlamentsvalg trods nederlag onsdag aften.

Dominic Cummings, toprådgiver for premierminister Boris Johnson, ses her ved Downing Street 10. Han siger, at Johnson torsag vil gentage, at befolkningen må træffe afgørelse i forhold til brexit ved et parlamentsvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hannah Mckay/Reuters

Premierminister Boris Johnson vil senere torsdag sige, at han fortsat ønsker et parlamentsvalg, selv om Underhusets medlemmer onsdag afviste hans anmodning om at få udskrevet valg.

Det siger en talsmand for premierministeren.

Johnson vil ifølge Reuters videre kalde Labour-leder Jeremy Corbyns afvisning af et valg onsdag aften »for en fej fornærmelse af demokratiet«.

Premierministerens toprådgiver, Dominic Cummings, siger, at befolkningen må træffe afgørelse i forhold til brexit, efter at et flertal i parlamentet onsdag vedtog at blokere for briternes udtræden af EU den 31. oktober uden en aftale.

Til et spørgsmål om, hvorvidt Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober svarer Cummings:

»Hav tillid til befolkningen.«

Ifølge BBC vil et lovforslag om at blokere for et no-deal brexit ved udgangen af oktober være færdigbehandlet og godkendt i det britiske parlaments Overhus fredag eftermiddag.

Lovforslaget blev vedtaget i Underhuset onsdag, hvilket var et stort politisk nederlag for Johnson.

Lord Ashton of Hyde har meddelt, at alle dele af lovforslaget vil være færdigbehandlet inden klokken 17.00 lokal tid fredag.

Der har været påstande om, at Overhuset måske med overlæg ville trække tiden ud, så lovforslaget ikke ville blive endeligt underskrevet i kongehuset inden suspenderingen af parlamentet i næste uge.

Men Overhusets konservative indpisker, som kontrollerer og indskærper partifællernes partidisciplin og tilstedeværelse ved afstemninger, har meddelt, at der er sket et gennembrud i forhandlinger med Labour tidligt torsdag.

Parterne forhandlede natten til torsdag. Her stemte de overraskende hurtigt om en række ændringsforslag, der kunne have ført til en maratonbehandling af lovforslaget.

Det skriver BBC med henvisning til Lord Ashton of Hyde. Han er blevet udnævnt til chefindspisker i Overhuset af Johnson.

Corbyn har tidligere sagt, at hans parti først vil tage stilling til spørgsmålet om et parlamentsvalg, når lovforslaget, som hindrer et no-deal brexit ved udgangen af oktober, er endeligt vedtaget.

/ritzau/Reuters