Johnson advarer Macron i opkald: Brexit bliver ikke udsat

Endnu engang fastholder premierminister Boris Johnson, at brexit sker den 31. oktober - med eller uden aftale.

Søndag aften skriver avisen The Daily Telegraph, at Johnson vil forsøge at gå til den britiske højesteret i forsøget på at sikre, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale. REUTERS/Henry Nicholls/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Henry Nicholls

London. Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, fastholder i et telefonopkald med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at Storbritannien forlader EU 31. oktober.

Det skriver flere internationale medier, blandt andet nyhedsbureauet AFP.

En talsmand for Downing Street siger ifølge AFP, at Johnson søndag advarede Macron om at håbe på en udsættelse af brexit.

Talsmanden citerer Johnson for at have sagt, at "EU ikke skal lokkes til den fejlagtige opfattelse, at Storbritannien bliver i EU efter 31. oktober".

Meldingen kommer, på trods af at det britiske parlament i en lov har pålagt Johnson at bede EU om at udskyde brexit, medmindre der er indgået en skilsmisseaftale.

Loven er med "til at underminere forhandlingerne, men hvis EU-lederne satser på, at den vil forhindre et brexit uden aftale, vil det være en historisk misforståelse", siger en kilde fra Downing Street ifølge AFP.

Søndag aften skriver avisen The Daily Telegraph, at Johnson vil forsøge at gå til den britiske højesteret i forsøget på at sikre, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale.

/ritzau/