Joe Biden forsvarer sin tro: Kalder Trumps udtalelse for »skamfuld«

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har anklaget sin politiske modstander Joe Biden for at ville »skade Gud«. Nu svarer Biden, der er troende katolik, igen.

 
Overblik: Hvem er Joe Biden? Fold sammen
Læs mere

Donald Trump mener, at Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, er imod Bibelen, imod religion, og at han vil »skade Gud«, hvis han bliver USAs næste præsident.

Nu har Joe Biden, der er kendt som troende katolik, taget til genmæle over præsidentens anklage. Han kalder Trumps påstand for »skamfuld«.

Det skriver flere udenlandske medier – heriblandt The Guardian og Politico.

Joe Biden har tidligere fortalt, at hans katolske tro hjalp ham med at bearbejde sorgen, efter at hans første kone og deres datter døde i en bilulykke i 1972.

Præsidentkandidaten Joe Biden er kendt for at være troende katolik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix.

Donald Trump mener dog alligevel ifølge The Guardian, at Biden er »imod Gud, han er imod våben, han er imod energi – vores form for energi«. Trump anklagede også Joe Biden for at følge »en radikal venstreorienteret agenda«.

Det sagde præsidenten i Cleveland i staten Ohio, da han talte til sine vælgere ved et vælgermøde. Mødet skulle have handlet om økonomi og arbejdsmarked, men Trump begyndte altså også at kritisere Biden, der fører i meningsmålingerne. Ohio kan blive en af de afgørende stater, hvis præsidentvalget er tæt.

Joe Biden siger ifølge Politico, at troen har været en af grundstene i hans liv.

»Det har givet mig tryghed i tider med tab og tragedie, og det har holdt mig på jorden i tider med triumf og glæde.«

»Det er skamfuldt, at præsident Trump angriber min tro. Det er under hans embedes værdighed, og det er under den værdighed, som det amerikanske folk så rigtigt forventer og fortjener fra sine ledere,« lød det fra Biden ifølge The Guardian.