Jagten på den royale racistiske skurk er i gang. Nu frikender Oprah to prominente navne

Nu bliver der sat navn på de første medlemmer af den kongelige familie, der ikke spurgte ind til prins Harry og Meghan Markles søns hudfarve. For mens hertugparret ikke vil nævne navne, er talkshowværten Oprah Winfrey langt mere snakkesalig.

 
Det længe ventede interview med prins Harry og Meghan Markle blev sendt søndag aften i USA. Flere nye detaljer er blevet afsløret. Blandt andet at hertuginden overvejede at begå selvmord. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

Er det hertuginde Kate? Er det prins Harrys egen far, prinsen af Wales? Eller måske endda dronningen selv?

Siden prins Harry og Meghan Markle i det allerede historiske interview med Oprah Winfrey fortalte, hvordan de var blevet mødt af racisme internt i kongehuset, har spekulationerne raset. Alle ønsker svar på, hvilket prominent medlem af den kongelige familie, der ifølge hertugparret stillede spørgsmål om parrets søns fremtidige hudfarve.

I interviewet understreger både hertugen og hertuginden af Sussex, at de ikke vil sætte navn på personen, men Meghan understreger, at »det ville være meget skadeligt« for vedkommende, hvis navnet kom ud.

Men mens Meghan og prins Harry er afvisende over for at angive navne på racistiske familiemedlemmer, er Oprah Winfrey, der stod bag interviewet og privat er venner med parret, mere snakkesalig.

I et interview med »CBS This Morning« fortæller Oprah, at prins Harry præciserede, at det hverken var dronning Elizabeth eller hendes mand prins Philip, der havde sat spørgsmålstegn ved, hvilken farve Archies hud ville være.

Talkshowværten forklarede, at prinsen ikke fortalte, hvem der var en del af samtalen, men at »han ønskede at sikre, at jeg vidste – og hvis jeg havde mulighed for at dele det – at det ikke var hans bedstemor eller bedstefar, der var en del af disse samtaler«.

Både prins Harry og Meghan Markle understreger flere gange i interviewet med Oprah Winfrey, at forholdet til den britiske monark fortsat er godt. Arkivfoto: Chris Allerton/EPA/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Undervejs i interviewet betonede både Meghan og prins Harry flere gange deres gode relationer til dronning Elizabeth.

»Dronningen har altid været venlig mod mig. Jeg elsker at være i hendes selskab,« fortæller Meghan.

Prins Harry forklarer, at parret har talt med dronning Elizabeth flere gange siden deres flytning til USA.

»Min bedstemor og jeg har et rigtig godt forhold og en god forståelse. Jeg har en dyb respekt for hende,« fortæller prinsen i interviewet.