I USA dør én amerikaner i minuttet: Snart 60 millioner smittede på verdensplan

Fredag døde 1.448 amerikanere af covid-19. Det svarer til ét dødsfald i minuttet. Imens er antallet af indlæggelser steget til et rekordhøjt niveau.

Amerikanerne må i år fejre Thanksgiving midt i en pandemi, på et tidspunkt, hvor antallet af indlagte er højere end nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I USA døde én amerikaner hvert minut af covid-19 i fredags.

Sådan lyder regnestykket i hvert fald, hvis man følger de tal, som Johns Hopkins University udgav samme dag.

1.448 amerikanere blev nemlig den dag erklæret døde med covid-19. Samtidig har antallet af indlæggelser nået et nyt rekordhøjt niveau med over 83.000 indlagte. Det skriver The Guardian.

Ifølge det amerikanske The Covid Tracking Project er det særligt i Midtvesten, at indlæggelserne stiger. Der er flere end dobbelt så mange indlagte pr. indbygger, end der er på vestkysten og i det nordøstlige USA.

Natten til mandag dansk tid har The Covid Tracking Project registreret 889 nye dødsfald. Ud af 1,7 millioner nye test er der i øvrigt fundet 150.000 nye smittede.

I alt er over 256.000 amerikanere døde af covid-19, siden pandemien begyndte, og flere end 12 millioner amerikanere er konstateret smittede.

Det er ikke kun i USA, at coronatallene stiger. På verdensplan forventes antallet af smittede snart at runde 60 millioner.

Ifølge Johns Hopkins University er der lige nu 58.563.451 smittede på verdensplan, og der konstateres op mod 600.000 nye smittede om dagen.

Det betyder også, at vi på verdensplan formentlig kommer forbi de 60 millioner senere på denne uge.

Det er kun tre uger, siden verden nåede 50 millioner smittede.

Det globale dødstal er tæt på at nå 1,4 millioner.