Hun var den mest indflydelsesrige dansker i den globale medieverden, men nu er det slut: Buzzfeed fyrer 47 medarbejdere

Buzzfeed fyrer en stor del af de ansatte på avisen HuffPost, som netmediet netop havde opkøbt. Det betyder også, at den mest indflydelsesrige dansker i den globale medieverden skal se sig om efter et nyt job.

Et stort antal af de ansatte på HuffPost er tirsdag blevet fyret. Nedskæringerne har medført, at den danske internationale administrerende redaktør, Louise Roug, også stopper på avisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Hondros
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var forventet, at BuzzFeeds opkøb af af den amerikanske netavis og mediekæmpe HuffPost ville medføre nedskæringer og besparelser. Men det kom alligevel som et chok, da 47 medarbejdere i denne uge blev afskediget, kun en måned efter at overdragelsen var gået igennem.

Nedskæringerne udgør næsten 30 procent af HuffPosts amerikanske journalister. Buzzfeed har valgt at lukke avisens canadiske udgave. Samtidig vil både den australske og britiske udgave bliver formindsket en hel del.

På et virtuelt medarbejdermøde forklarede BuzzFeeds administrerende direktør, Jonah Peretti, at fyringerne skulle dæmme op for tab på HuffPost. Avisen, som tidligere var ejet af Verizon Media, mistede mere end 20 millioner dollar sidste år og var på vej til at miste det samme beløb i år.

Det skriver The New York Times.

I 2019 skar Buzzfeed sin egen nyhedsdeling ned, da 43 journalister blev fyret.

Buzzfeed opkøbte i efteråret mediet HuffPost. Nu er mere end 47 medarbejdere fra HuffPost blevet fyret grundet besparelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix.

Medarbejderne hos HuffPost udtrykker skuffelse, da afskedigelserne sker så kort tid, efter at overdragelsen fandt sted.

»Vi fik aldrig en rimelig mulighed for at vise vores værd.«

»Vi er ødelagte og rasende, især efter et udmattende år med at dække en pandemi og arbejde hjemmefra,« udtaler de ansattes fagforening i en erklæring, skriver The Guardian.

Trods de store nedskæringer ville HuffPost stadig have et større nyhedssite end BuzzFeeds egen nyhedsplatform. Buzzfeed og HuffPost vil forblive adskilt med hver deres redaktionelle medarbejdere.

Dansk redaktør stopper

Omstruktureringerne hos HuffPost betyder også et farvel til avisens internationale administrerende redaktør, danske Louise Roug.

Louise Rang var i 2019 at finde på Berlingske Business' liste over Danmarks mest indflydelsesrige kvinder.

The New York Times skriver, at Jonah Peretti på et møde forklarede, at Louise Roug og HuffPosts administrerende redaktør, Hillary Frey, havde besluttet at forlade virksomheden som følge af nedskæringerne. I en artikel på BuzzFeeds site, skriver de, at afgangen sker som en del af »omstruktureringsindsatsen med det formål at begrænse økonomiske tab«.

Som mediets internationale administrerende redaktør havde Louise Roug i 2019 16 chefredaktører og godt 350 medarbejdere under sig. Med HuffPosts læserskare på 200 millioner læsere om måneden, var Louise Roug den højest placerede dansker i den internationale medieverden.

Hun har som journalist været nomineret til den prestigefyldte Pulitzer-pris, mens hun som redaktør har vundet flere priser for digital journalistik.