Flere døde i voldsom togkollision i Tjekkiet

Tre er døde og mange såret efter eksprestog og passagertog er kollideret i Tjekkiet.

Et eksprestog og et passagertog er onsdag morgen klokken otte kollideret i det vestlige Tjekkiet nær grænsen til Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chaloupka Miroslav
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et eksprestog og et passagertog er onsdag morgen klokken otte kollideret i det vestlige Tjekkiet nær grænsen til Tyskland.

Det er sket ved den lille by Milavce i regionen Domazlice. Lokalavisen Denik skriver, at der er mindst 50 tilskadekomne.

Det nationale tjekkiske politi, Policie Ceske Republiky, meldte først om to omkomne. Omkring middag skriver politiet dog:

»På dette tidspunkt kan vi bekræfte, at togulykken kostede tre liv. Vi leder ikke længere efter passagerer.«

Omkring klokken ni skrev politiet på Twitter:

»Der er rapporteret om dusinvis af sårede i området. Vi hjælper med at evakuere passagererne og har en helikopter i området.«

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver onsdag eftermiddag, at de omkomne er to togførere samt en passager i passagertoget.

Mere end 30 personer har fået mindre kvæstelser mens 10 er kommet alvorligt eller livstruende til skade i ulykken. Mange er i chok.

Billeder fra stedet viser, at togene ikke er blevet kastet af skinnerne. Men dog har fået store skader ved kollisionen.

Den tjekkiske transportminister, Karel Havlicek, bekræftede onsdag formiddag på Twitter, at der er sket en større ulykke.

»Ex 351 passerede et stopsignal og er kollideret med et passagertog. Situationen er alvorlig. Jeg har aflyst mit program og er på vej mod ulykkesstedet,« skriver han.

Ex 351 er et eksprestog, der kører mellem München og Prag. Derfor er også tyske myndigheder involveret i redningsarbejdet.

»Indsatsen omfatter også det tyske beredskab, redningstjenesten fra Bayern og læger. Tysk politi har også tilbudt hjælp,« skriver det nationale tjekkiske politi.

Ifølge dpa er flere tyske ofre i ulykken blevet fløjet eller kørt over grænsen for at modtage behandling i Tyskland.

De seneste år har der været et stribe ulykker på det tjekkiske jernbanenet, hvis sikkerhed er blevet kritiseret for at være utidssvarende.

/ritzau/