Europa sætter rekord i nye tilfælde af coronasmitte

Spanien, Frankrig, Rusland og Storbritannien har i de seneste dage alle haft over 10.000 nye smittede dagligt.

 
Flere lande i Europa oplever i øjeblikket en stigning i antallet af smittede med coronavirus. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Ida Meesenburg, Caroline Nørkjær Fold sammen
Læs mere

For første gang er der i Europa samlet set bekræftet over 100.000 nye tilfælde af coronasmitte på et enkelt døgn.

Det viser en opgørelse, som nyhedsbureauet Reuters har foretaget på baggrund af tal fra de enkelte landes sundhedsministerier.

Blandt andet har Italien for første gang siden slutningen af marts registreret over 5000 nye smittetilfælde i det forgangne døgn.

Opgørelsen omfatter også Rusland og Ukraine, der har meldt om høje smittetal i de seneste dage.

Blandt de hårdest ramte lande i Europa er Spanien, Frankrig, Rusland og Storbritannien. I de seneste tre dage har de alle meldt om over 10.000 nye smittetilfælde dagligt.

I Rusland er antallet af nye, bekræftede smittetilfælde steget til det højeste niveau siden maj. Det har fået myndighederne til at overveje at lukke barer og natklubber.

I Storbritannien blev der torsdag registreret over 17.000 nye tilfælde. Det får sundhedsminister Matt Hancock til at advare om, at landet er ved et "farligt punkt".

Flere steder i det nordlige England og i Wales og Skotland er der indført skrappere tiltag for at bremse smittespredningen.

Storbritannien har oplevet en alarmerende høj dødsrate på syv procent blandt de coronasmittede. Til sammenligning er tallet 2,8 procent i USA, selv om USA totalt set har registreret langt flere coronadødsfald.

På nuværende tidspunkt tegner Europa sig for 16 procent af alle bekræftede smittetilfælde i verden og næsten 22 procent af alle coronarelaterede dødsfald på verdensplan.

Ti lande i Europa har i den forgangne uge registreret et rekordhøjt antal nye smittetilfælde. Det er primært i Øst- og Sydeuropa.

I Nordeuropa er Storbritannien det eneste land, hvor antallet af nye smittetilfælde er på et alarmerende højt niveau.

Det kan imidlertid være svært at sammenligne tal for forskellige lande, fordi der kan være stor forskel på, hvor mange mennesker der testes.

Ser man på antallet af døde blandt coronasmittede per million indbyggere, er Belgien det hårdest ramte land i Europa med knap 887 dødsfald per million indbyggere.

Spanien har 699,6 coronadødsfald per million indbyggere.

Mens antallet af nye smittetilfælde er stigende i Europa, har andre hårdt ramte lande som Brasilien og Indien meldt om bedring.

/ritzau/Reuters