Et særligt hold af eksperter skal nu finde gerningsmanden til kvindedrabet, der har rystet Sverige

En 31-årig kvinde mistede på tragisk vis livet, da hun i sidste uge blev ramt af skud i hovedet i Malmø. Nu skal et særligt hold efterforskere finde svaret på, hvorfor den unge kvinde blev dræbt.

Mordet på en 31-årig kvinde, der blev skudt, mens hun holdte sin lille baby har rystet Sverige. Nu skal et særligt hold efterforskere komme til bunds i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Hun hed Karolin Hakim. Hun var 31 år, læge og nybagt mor.

For en uge siden blev hun dræbt af skud på gaden i Malmø, og i weekenden offentliggjorde familien hendes navn. Et særligt efterforskningshold er nu på sagen.

Ifølge svenske medier er efterforskerne nogle af landets mest erfarne, der tager sig af de sværeste mordsager, og i denne sag arbejder sammen med det lokale politi. Ifølge Expressen består holdet af 12 efterforskere.

Ingen ved endnu, hvorfor Karolin Hakim skulle miste livet en mandag formiddag, mens hun holdt sin baby i favnen. Ifølge svenske medier var hun i følge med en mand, der har siddet i fængsel for røveri og våbenbesiddelse.

To dage efter skuddrabet på Karolin Hakim blev en 18-årig kvinde ligeledes dræbt af skud affyret gennem en rude i Stockholm. Politiet arbejder ud fra en teori om, at den unge kvindes kæreste, en 35-årig mand, der for nylig var blevet løsladt efter en fængselsstraf for grov kriminalitet, var det oprindelige mål.

Begge drab er blevet beskrevet som »likvideringer« og har efter alt at dømme været planlagte. Indtil videre er der dog ikke noget, der peger på, at de to drab skulle have noget med hinanden at gøre.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, kommenterede mordet på Karolin Hakim på Twitter:

»Det er en utroligt grusom handling, der vækker afsky hos mig og i hele landet.«

Også indenrigsminister Mikael Damberg var forarget, da han talte med Expressen:

»Jeg var meget stærkt berørt. Det går ud over alle moralske og etiske grænser at skyde en kvinde, der holder et barn i sine arme på åben gade,« sagde han til mediet.

Indsættelsen af et særligt hold efterforskere sker efter, at det står klart, at i alt 19 blev dræbt i Malmø i 2017 og 2018, mens 49 blev såret af skud.

Både svensk politi, politikere og den svenske befolkning er tydeligvis frustrerede over den udbredte kriminalitet.Nu er det nødvendigt at opruste retsvæsenet, skrev partilederen for det liberale Centerpartiet, Annie Lööf, på Twitter:

»De kriminelle har mistet respekten for menneskeværd. Fælles politisk lederskab og samarbejde er nu vigtigt for at give hele retsvæsenet de ressourcer og værktøj, der kræves.«