ECB-chef: Virus kaster skygge af tvivl over stabil økonomi

Indikatorer er lidt mere optimistiske, siger ECB-formanden i Europa-Parlamentets økonomiudvalg.

Overordnet er der grund til forsigtig optimisme, lyder konklusionen fra ECB's formand, Christine Lagarde, da hun torsdag taler i Europa-Parlamentets økonomiudvalg. Men usikkerheden om følgerne af coronvirus udgør en kilde til bekymring. François Lenoir/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er forsigtige tegn på stabilisering i den europæiske økonomi, men også en skygge af tvivl fra blandt andet udbruddet af coronavirus, der i øjeblikket spreder sig fra Kina til resten af verden.

Overordnet er der grund til forsigtig optimisme, lyder konklusionen fra ECB's formand, Christine Lagarde, da hun torsdag taler i Europa-Parlamentets økonomiudvalg.

»Der er foreløbige tegn på stabilisering. Indikatorer, der peger frem, giver grund til lidt mere optimisme,« siger Lagarde i Bruxelles.

Men der er fortsat betydelige risici for den globale økonomi - og dermed for eurozonen, lyder beskeden til udvalget.

»Andre risici er fortsat til stede, blandt andet usikkerheden om følgerne af coronavirus, og de udgør en kilde til bekymring,« siger Lagarde.

Arbejdsløsheden er historisk lav i Europa. Inflationen er fortsat svag og under målet. Væksten er heller ikke som ønsket af ECB i eurozonen.

/ritzau/