Det ved vi dagen efter bombeangreb: Endnu en bombe eksploderet

Dagen efter otte bombeangreb fandt sted i Sri Lanka er dødstallet steget til 290 og 13 er anholdt i forbindelse med terroraktionen.

290 er ind til videre føjet til listen over dødsofre for terrorangrebene i Sri Lanka, der fandt sted søndag. Tre danske børn er blandt de døde. Fold sammen
Læs mere
Foto: M.A. PUSHPA KUMARA

Syv selvmordsbombere stod bag seks af eksplosionerne søndag i Sri Lanka, viser tekniske undersøgelser ifølge regeringen i Sri Lanka, skriver nyhedsbureauet AP på sin Twitterprofil.

Ifølge sundhedsministeren i landet er det en lokal islamistisk organisation, der står bag massakren, skriver AP. Gruppen kalder sig »National Thowheed Jamath«. Samtidig siger en talsmand for Sri Lankas regering ifølge Reuters, at selvmordsaktionerne mod katolske kirker og hoteller blev udført med hjælp fra et internationalt netværk.

Søndag meddelte den srilankanske premierminister, Ranil Wickremesinghe at otte personer var anholdt efter bombeangreb flere steder på Sri Lanka. Mandag er i alt 13 anholdt ifølge politiet. Det skriver Ritzau. En af personerne er ifølge politiets talsmand, Ruwan Gunasekara, føreren af bilen, der har bragt selvmordsbomberne til deres destinationer.

Mandag morgen meldtes der om 290 dræbte. Blandt dem er tre danske børn. Det oplyser Bestseller-koncernen, som faderen til de tre børn, Anders Holch Povlsen, ejer.

Ifølge direktøren for National Hospital i Colombo og nyhedsmedier er der også dødsofre fra blandt andet Storbritannien, Holland, Indien, Tyrkiet, Kina, Marokko, Pakistan, USA, Japan, Bangladesh og Portugal.

Der har i alt været otte eksplosioner i løbet af søndagen i byerne Colombo, Katuwapitiya og Batticaloa. De seks første eksplosioner ramte tre kirker og tre hoteller.

En bombe blev søndag aften fundet omkring to kilometer fra en lufthavn uden for Colombo. Bomben blev uskadeliggjort. Og mandag eftermiddag lokal tid fandt politiet i Sri Lanka 87 detonatorer til bomber på en busstation i hovedstaden Colombo. Det oplyser en talsmand for politiet, skriver Reuters.

Omkring klokken 13.00 dansk tid mandag var der meldinger om endnu en eksplosion i Colombo. Ifølge Reuters eksploderede bomben, da bomberyddere forsøgte at demontere bomben. Bomben var angiveligt fæstnet til en varebil tæt på kirken St. Anthony, der er en af de kirker, der påskesøndag blev ramt af bomber.

Sri Lankas præsident Maithripala Sirisena var i udlandet da angrebene fandt sted, og en kilde i regeringen fortæller, ifølge det internationale nyhedsbureau, at han har indkaldt til møde i det nationale sikkerhedsråd, som skal finde sted mandag morgen. Maithripala Sirisena har kun sendt et enkelt tweet ud på sin officielle profil, hvor han forsømmer handlingerne.