Endnu en bombe eksploderet i Sri Lanka

Endnu en bombe er fundet, og et øjenvidne fortæller, at den gik af nær St. Anthonys kirke i Colombo, inden en bombepatrulje fik demonteret den. Det er den anden bombe, der er fundet, efter otte angreb søndag dræbte 290 ofre i Sri Lanka.

Sri Lanka har lidt under en lang borgerkrig, og den lange række bombeangreb, som ramte flere kirker og hoteller tre forskellige steder i landet, frygtes at optrappe konflikterne. Endnu en bombe er fundet og gik af, mens en patrulje var i færd med at demontere den. Det fortæller et øjenvidne til Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD

Endnu en bombe er fundet nær St. Anthonys kirke i Colombo, som sammen med to andre kirker og tre hoteller søndag var udsat for terrorangreb, hvor selvmordsbomber trak 290 ofre med sig i døden.

Ifølge et øjenvidne var der tale om en bilbombe, der blev fundet i en varevogn nær kirken. Sprængladningen gik af, da en bombepatrulje prøvede at demontere den. Det skriver Reuters.

Der er ifølge TV 2 ingen tilskadekomne. Søndag aften blev en anden bombe fundet nær en lufthavn i landet. Desuden har politiet fundet 87 detonatorer til bomber på en busstation i Colombo.

12 af detonatorerne lå spredt ud over stationen, mens man fandt 75 andre i en affaldsspand lige i nærheden, oplyser politiet ifølge Ritzau.

TV 2s journalist Thea Pedersen er til stede i Colombo og var tæt på kirken ved eksplosionen. Hun siger:

»Jeg havde lige forladt mit hotel, og da jeg satte mig ind i en bil, kunne jeg høre en kæmpe eksplosion.«

Hun beretter desuden om panik, og at folk på gaden begyndte at løbe og lukke butikkerne, da de mærkede eksplosionen.

Blandt de 290 mennesker, der har mistet livet, er tre danske børn. I alt meldes 39 udlændinge indtil videre dræbt i forbindelse med terrorangrebene. Yderligere er omtrent 500 sårede. Iblandt dem er 28 udlændinge.

Der er endnu ingen, der har taget skylden for de voldsomme angreb, men den srilankanske regering har meldt ud, at det er en lokal islamistisk organisation, National Thowfeek Jamaath, der står bag. Mindst 13 personer er anholdt i forbindelse med den blodige massakre.

Flere brugere på Twitter har delt en video, der angiveligt viser den seneste eksplosion i Colombo:

»Køretøjet, der blev brugt af angribere på Kochchikade-kirken, eksploderede, da sikkerhedsstyrkerne forsøgte at afbøde en anden bombe, der var gemt i bilen.«