Dansk ministerium har åbnet hjælpekontor i Sri Lanka

Udenrigsministeriet har åbnet er kontor i den srilankanske hovedstad for at hjælpe danskere efter angreb.

Foto: ISHARA S. KODIKARA

Udenrigsministeriet har mandag eftermiddag etableret et midlertidigt kontor i Sri Lanka for at hjælpe danskere i området efter en række bombeangreb søndag.

Kontoret er placeret på den norske ambassade i hovedstaden Colombo, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Kontoret vil kunne hjælpe med konsulær bistand til danske statsborgere, der er direkte berørt af terrorangrebene søndag samt rådgive om blandt andet transportforhold og sikkerhedsforanstaltninger i Colombos internationale lufthavn.

Søndag fik en drabelig begyndelse i det sydasiatiske land, da først seks eksplosioner fandt sted på en række hoteller og i nogle katolske kirker i og omkring hovedstaden. Et par timer senere fandt yderligere to eksplosioner sted.

Mindst 290 personer er blevet dræbt i angrebene, herunder tre danske børn.

Mandag er det ansatte fra den danske ambassade i Delhi, Indien, som hjælper på det midlertidige kontor. Fra tirsdag er de udsendte fra Danmark, som overtager arbejdet.

De udsendte er personale fra Udenrigsministeriets Borgerservice, Rigspolitiet og Region Hovedstadens akutberedskab. Også en medarbejder fra Røde Kors er rejst med for at yde krisepsykologisk støtte.

Adressen er 49, Bullers Lane, Colombo 7. Det er muligt for danskere at henvende sig i ambassadens åbningstid, der er fra klokken 8-16.

/ritzau/