Berlingske får ny udlandsredaktør: Birgitte Borup bliver en »vidende, ambitiøs og vindende leder«

Birgitte Borup, som tidligere har været redaktør for international kultur på AOK og flittigt har dækket særligt USA, får nu en ny rolle på Berlingske. Pr. 1. januar bliver hun ny udlandsredaktør.

Birgitte Borup kommer til posten med en bred erfaring fra den danske mediebranche. Hun har tidligere været redaktør i DR Nyheder, chef på »Aftenshowet«, redaktør på TV 2 Nyhederne og boet i New York, hvor hun drev sin egen journalistiske forretning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske har ansat 45-årige Birgitte Borup i rollen som ny udlandsredaktør pr. 1. januar 2021.

Det oplyser Berlingskes chefredaktion tirsdag.

Birgitte Borup kommer til rollen med en bred erfaring fra den danske mediebranche. Hun har tidligere været redaktør i DR Nyheder, chef på »Aftenshowet«, redaktør på TV 2 Nyhederne og har boet i New York, hvor hun drev sin egen journalistiske forretning.

Siden 2018 har hun været ansat på Berlingske, først som weekendredaktør og siden som redaktør for international kultur. Ved siden af arbejdet på Berlingske har Birgitte Borup opbygget sig en position som en af de mest anerkendte USA-kommentatorer i Danmark, og hun optræder hyppigt med analyser i både TV og radio.

Og nu overtager hun altså roret på Berlingskes udlandsredaktion.

»Vi er meget glade for, at Birgitte nu skal stå i spidsen for Berlingskes udlandsredaktion. Det er tydeligt, at Birgitte har et meget skarpt og analytisk øje for, hvordan verden omkring os forandrer sig,« siger Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske, om den nye udnævnelse:

»Det vil læserne komme til at nyde godt af, mens redaktionen får en vidende, ambitiøs og vindende leder.«

Hun roser blandt andet Birgitte Borup for som redaktør for international kultur at have vist »et godt øje for de tendenser og kulturelle strømninger, som rører sig internationalt.«

Birgitte Borup glæder sig også til at slutte sig til udlandsredaktionen og lover, at Berlingskes læsere med hende på redaktørposten fortsat kommer til at få en solid udlandsdækning.

»Berlingskes læsere er heldigvis dybt optaget af den globale udvikling, og vores opgave på udlandsredaktionen er først og fremmest at være til stede på læsernes vegne. Ikke alene geografisk i skikkelse af vores korrespondenter, men også ved at bringe redaktionens viden i spil og bidrage til en større forståelse af den tid, vi lever i,« siger Birgitte Borup til Berlingske:

»De seneste år har med al tydelighed vist, at de globale begivenheder og strømninger rammer os i Danmark før eller siden. Hvis du læser Berlingske, vil du vide, hvad der rammer dig.«