Arrangør: Trump og Biden får ikke lov til at gentage mundhuggeri

Organisation bag præsidentdebatter siger, at formatet for tv-debatter ændres inden sidste to møder.

 
Moderatoren bliver nødt til at bede Trump om at holde igen, da han bliver ved med at afbryde Biden, samt andre highlights fra USAs første præsidentdebat i år. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommissionen for præsidentdebatter (CPD), som er en uafhængig gruppe, der producerer de amerikanske præsidentdebatter på tv, siger onsdag, at den vil ændre formatet for de to sidste møder mellem præsident Donald Trump og den demokratiske udfordrer, Joe Biden.

Det sker efter en katastrofal første debat natten til onsdag rapporterer de amerikanske medier NBC News og Huffington Post.

»Den forrige aftens debat gjorde det klart, at yderligere strukturer bør føjes til formatet for de kommende debatter for at sikre en mere ordentlig diskussion af emnerne,« skriver CPD i en erklæring.

Begge kandidater er blevet beskyldt for at tale i munden på hinanden. Navnlig republikanske Trump afbrød konstant Biden, hvilket blev påpeget af ordstyreren fra Fox News, Chris Wallace. Uden at det hjalp.

CPD roser Wallace for hans indsats under den urolige debat.

»Kommissionen er meget taknemmelig for Chris Wallaces professionalisme og evner, som han mødte op med til debatten i går aftes og agter at sikre, at yderligere værktøjer vil blive taget i brug for at opretholde ro og orden i de øvrige debatter,« hedder det.

Men det fremgår ikke, om ordstyrerne i de sidste to debatter vil få mulighed for at lukke den ene af kandidaternes mikrofon, mens den anden taler, så ingen kan tale i munden på hinanden.

Biden sagde onsdag under kampagnemøder i delstaten Ohio, at han netop håber på, at det bliver muligt at lukke for de to kandidaters mikrofoner på skift.

»Det var en national skamplet,« siger han om onsdag nats tv-debat ifølge Reuters.

»Jeg vil ikke spekulere nærmere om, hvad der sker med den anden og tredje debat,« føjer han til.

Trump er kritisk over for nattens ordstyrer.

»Chris havde en svær aften, skriver han på Twitter. Det var en debat, hvor der var »to mod en«, mener han. Tydeligvis at Biden og Wallace rottede sig sammen mod ham.«

/ritzau/