Amy Klobuchar hånet på debatscenen: »Prøver du at sige, at jeg er dum?«

Kampen mellem de demokratiske præsidentkandidater spidsede til i nattens debat. En pinlig episode for Amy Klobuchar udviklede sig til mundhuggeri mellem hende og Pete Buttigieg.

 

Hun har ry for at være en skarp debattør og klar med et kækt svar, men det var ikke tilfældet for Amy Klobuchar i nattens primærvalgsdebat. Adskillige kandidater var ude med riven under den mest intense debat hidtil, og senatoren fik også på puklen.

Debatten eskalerede, da Klobuchar blev spurgt ind til en pinlig episode i sidste uge, hvor hun ikke var i stand til at nævne navnet på Mexicos præsident, Andrés Manuel López Obrador. Episoden fandt sted under et interview til Telemundo, hvor en journalist spurgte ind til forholdet mellem USA og dets tætteste handelspartner, Mexico.

»Det her er ikke »Jeopardy«,« forsvarede Klobuchar sig med efter interviewet.

Senere beskrev hun det som en menneskelig og kortvarig glemsomhed.

Men den undskyldning købte Pete Buttigieg ikke.

»Du er bogstavelig talt i den del af komiteen, som fører tilsyn med det her, og du var ikke i stand til at sige en eneste ting om politikken i landet,« lød det fra den tidligere borgmester i South Bend i Indiana.

»Prøver du at sige, at jeg er dum – håner du mig lige nu, Pete?« spurgte Klobuchar, da hendes moderate modkandidat Pete Buttigieg gik til angreb på hende.

Kort efter udvekslingen kom hendes kvindelige modkandidat, Elizabeth Warren, hende til undsætning.

»Det er ikke okay, det her. Hun glemte et navn. Det sker. Det sker for alle på denne scene,« lød det fra Warren.

Efter Klobuchars overraskende tredjeplads til primærvalget i New Hampshire er hun i hælene på Buttigieg. Han løb med knap fem procentpoint flere stemmer end Klobuchar, og konkurrencen mellem de to var ikke til at tage fejl af under nattens debat.