Bloomberg angrebet fra alle sider: »Det gjorde helt ondt at se på«

Værterne for Berlingskes podcast »Kampagnesporet« vurderer, at mens nogle under debatten i Nevada genopfandt sig selv, var »Mini Mike« den helt store taber.

 

Elizabeth Warren var tydeligvis kommet for at slås til onsdagens debat i Las Vegas, Nevada. Præsidentkandidaten, som tidligere i sin kampagne har været rolig og nedtonet, »genopfandt sig selv som en valkyrie,« lyder det fra Kampagnesporets værter.

Det var dog ikke alle, der var lige så bombastiske som senatoren, idet mangemilliardæren Michael Bloomberg stod for en katastrofal debut.

Værterne kalder det for en »brutal omgang« og undrer sig over, hvordan den tidligere New York-borgmester kunne være så uforberedt på så oplagte spørgsmål.

Han blev især angrebet af Elizabeth Warren, som ubarmhjertigt kørte på den nyankomne. Det handlede blandt andet om milliardærens mystiske fortid i forhold til kvinder.

Bloombergs selskaber har således indgået tavshedserklæringer med adskillige kvinder, som efter sigende har følt sig forulempet. Warren efterspurgte, at Bloomberg offentliggør papirene, hvilket han afviste blankt.

»Han var fuldstændig uforberedt på, hvordan det er i praksis,« lyder det fra podcastens værter, Mads Fuglede og David Trads.

Det lader til, at Bloomberg havde regnet med, at den person, der primært ville stå for skud under debatten, var Bernie Sanders. Der tog han grueligt fejl, påpeger Fuglede og Trads, idet den nuværende frontløber, Sanders, slap af sted uden en skramme, mens Bloomberg blev savet midt over.

Den tidligere borgmester er tydeligvis ikke vant til at blive sagt imod, og det kan være en af grundene til, at han klarede det så ringe under debatten, bemærker David Trads.

Og det var ikke kun Demokraterne, der gik efter Bloomberg onsdag aften.

Under debatten talte præsident Trump til et af sine rallies i Arizona, hvor han kommenterede Bloombergs dårlige optræden. Donald Trump kaldte adskillige gange Bloomberg »Mini Mike« og beskrev hans debut som en »katastrofe«.

Hør flere afnit af Kampagnesporet her.