Ækel voldtægtssag ryster tyskerne: Unge kvinder blev hevet ind i varevogn midt om natten

De modbydelige detaljer fra fire særdeles grove voldtægtssager understreger en uhyggelig virkelighed i Berlin: 210 gruppevoldtægter er blevet anmeldt på fire måneder.

Charlottenburg Palads i Berlin. Det var her, en 19-årig kvinde blev sat af midt om natten i januar, efter hun i fire timer var blevet misbrugt af tre fremmede mænd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er rystende at læse om den voldtægtssag, der lige nu udspiller sig i en retssal i Berlin.

En 33-årig formodet gerningsmand, Wisam BB, er tiltalt for fire særdeles grove voldtægter, ifølge Der Spiegel, og hans ofre er så traumatiserede af det, han er tiltalt for at have gjort mod dem, at han må føres ind i et andet lokale, når de skal vidne.

I to sager er det to unge kvinder på 19 og 21 år, som med en måneds mellemrum af hinanden er blevet passet op af den 33-årige og hans venner om natten, mens de var på vej hjem, og med vold blevet tvunget ind i hans varevogn og voldtaget af flere personer.

I to andre sager står den 33-årige anklaget for at voldtaget to kvinder i sin lejlighed i 2018 og 2019. Det yngste af ofrene var 14 år, skriver Der Spiegel.

Voldtægtssagen understreger den uhyggelige virkelighed i Berlin, hvor 210 »særdeles ydmygende voldtægter« eller gruppevoldtægter er blevet anmeldt på bare fire måneder – fra marts til juli i år – ifølge Der Spiegel.

50 af ofrene er børn og teenagere op til 16 år, og ud af de 50 er 16 af dem under 14 år.

Taget på gaden midt om natten

Midt om natten i januar passede den 33-årige mand, hans lillebror og en tredje endnu ukendt gerningsmand ifølge Der Spiegel en 19-årig kvinde op på gaden i Berlin. De tog kvælertag på hende og hev hende ind i varevognen, hvor to mænd voldtog hende.

Derefter tog de hende med til en lejlighed, hvor de voldtog hende igen. Hvis ikke hun makkede ret, truede de med at hente yderligere seks mænd til at hjælpe dem. I alt misbrugte de hende i fire timer, inden de kørte hende til Charlottenburg-kvarteret i Berlin og efterlod hende der.

Mindre end en måned senere hev den 33-årige og tre ukendte gerningsmænd igen en ny kvinde ind i deres varevogn, hvor de voldtog hende på skift, mens hun blev udsat for kvælningsforsøg, skriver Der Spiegel.

Retsdokumenter beskriver, hvordan kvinden efterfølgende havde så alvorligt åndedrætsbesvær, at hun frygtede at dø af det.

Ifølge Der Spiegel er den 19-årige kvinde, som blev voldtaget i januar, nu så traumatiseret, at hun ikke kan sove om natten og lider af angst. Da hun skulle vidne i retten, foregik det over en videoforbindelse, mens de tiltalte mænd blev ført ind i et andet lokale.

Wisam BB er også tiltalt for at have begået yderligere to voldtægter i sin lejlighed i 2018 og 2019 af en pige, som den første gang kun var 14 år gammel.