På nippet til at springe ud – lige om lidt er Bispebjerg Kirkegård på ny badet i lyserødt

Det københavnske svar på forår – blomstrende kirsebærtræer – er ved at være klar til rykind. Og kommunen er ved at være rede til at gribe ind over for uønsket adfærd, når besøgende i hobetal tropper op blandt sørgende på Bispebjerg Kirkegård.

Sådan så det ud sidste år, da kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård toppede midt i april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De blomstrende kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård i København er en tilbagevendende begivenhed, og nu er det sørme ved at være tid igen.

Således er de karakteristiske blomsterknopper ved at springe ud i fuldt flor, og i løbet af den næste uges tid vil kirkegården for en kort stund på ny være en himmel af lyserødt.

Synet har det med at tiltrække københavnere og turister i hobetal, og det samme er forventningen i år, oplyser Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Formodningen er, at op mod 150.000 vil kigge forbi Bispebjerg Kirkegård i træernes blomstringstid, som typisk strækker sig over tre uger.

For at sikre at alle får en fin oplevelse, har kommunen skruet op for forberedelserne til det store rykind, så både blomsterhungrende og sørgende kan være til stede side om side.

De første blomsterknopper er allerede sprunget ud. Snart vil hele himlen være lyserød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Kommune.

Dels vil der være medarbejdere til stede, som har funktion af kirsebærallé-guider, dels vil der blive opsat ekstra bænke, toiletter og skraldespande.

Samtidig vil besøgende blive mødt af skiltning – også skiltning af den slags, hvis formål er at opfordre til ordentlig og hensynsfuld opførelse.

Dette har vist sig nødvendigt de senere år, fortæller enhedschef Christina Dam-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse:

»De seneste par år har vi desværre haft en del episoder, hvor folk har været så begejstrede over kirsebærtræerne, at de fuldstændig har glemt, hvordan man normalt opfører sig på en kirkegård. Det er for eksempel ikke i orden at slå sig ned med tæpper og picnickurv oven på andre menneskers gravsteder, og det er heller ikke i orden at stille sig op som tilskuere til en urnenedsættelse,« siger hun:

»Vores medarbejdere er til stede og minder folk om at tage hensyn, men jeg vil også gerne opfordre folk til selv at tænke over deres adfærd, inden de besøger kirsebæralléen.«

Opfordringen er hermed videregivet.

Klik her og oplev sidste års kirsebærtræer.