Nu kan du investere i en udsat på Vesterbro

Fjernelse af satspuljemidlerne får for første gang en organisation til at udstede en aktie til støtte for svage borgere.

I Saxogade lanceres onsdag 5. december den første Vesterbroaktie, hvorigennem man kan investere i udsatte på Vesterbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Schiller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag i denne uge bliver for første gang muligt at investere i udsatte borgere på Vesterbro i København.

Det er Settlementet, som driver en række socialøkonomiske butikker i Saxogade, blandt københavnere kendt som »den sociale handelsgade«, der søsætter initiativet. Det sker som konsekvens af, at regeringens satspuljefinansiering udløber ved årsskiftet.

Private og virksomheder kan for henholdsvis 158 kr. og 1.580 kr. erhverve Vesterbroaktien og være med til at støtte sociale indsatser og organisationer på Vesterbro.

»Vesterbro har altid haft en særlig evne til at stå op for hinanden og hjælpe udsatte borgere i bydelen. Det er i det lys, at ideen om Vesterbroaktien kom fra. At alle lige fra borgere, butiksindehavere til virksomheder på Vesterbro kan være med til at støtte op om lancering af Vesterbroaktien,« lyder det fra Margrethe Wivel, forstander i Settlementet, i en pressemeddelelse.

Hvert kvartal vil Vesterbroaktien gå på skift blandt de mest trængte sociale organisationer på Vesterbro. Investorerne får intet afkast – andet end visheden om, at deres investering vil tjene Vesterbros udsatte borgere.

Vesterbroaktien er den første af sin art på socialområdet og udspringer af, at det 11 år gamle værested for udsatte »Gang i Gaden«, der hører under Settlementet, er lukningstruet. Ved årsskiftet udløber satspuljefinansieringen, og værestedet står til at dreje nøglen om, hvis ikke Københavns Kommune kan finde penge til at støtte stedet. »Gang i Gaden« huser hver dag 35 udsatte borgere.

Margrethe Wivel, Forstander i Settlementet

»Vesterbro har altid haft en særlig evne til at stå op for hinanden.«


Derfor lanceres Vesterbroaktien som et alternativ, hvis der ikke kan ydes økonomisk støtte fra offentlige kasser.

Ifølge Settlementet skal der sælges 8.227 aktier til privatpersoner eller 822 aktier til virksomheder, for at »Gang i Gaden« kan overleve. De sidste fire år har værestedet »Gang i Gaden« kostet 1,2 mio. kr. om året. På Facebook-siden »Vesterbroaktien« kan man følge med i, hvor mange aktier, der er solgt.

Vesterbroaktien lanceres for første gang onsdag 5. december, på »Gang i Gaden«, Istedgade 114.