Nu advarer justitsministeren Københavns festaber og natteravne: »Politiet kommer også til at slå hårdere ned«

Et København med bunker af skrald og støj til langt ud på natten er uholdbart, lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

 
Privatoptagelse af støj fra Nørrebroparken. Fold sammen
Læs mere

Mandag konstaterede overborgmester Frank Jensen (S) på Facebook, at »det er blevet for meget« med larm, støj og svineri på Islands Brygge og andre rekreative områder i København.

Og nu melder hans partifælle og justitsminister på Christiansborg, Nick Hækkerup, sig i den stadigt større flok af politikere, der har fået nok af den omfattende larm rundt omkring i hovedstaden i ikke mindst aften- og nattetimerne.

En larm, der bliver forstærket af såkaldte soundbokse, transportable musikanlæg, der kan spille endog meget højt.

Nick Hækkerup lader over for Berlingske forstå, at politiet er klar til at skrue bissen på overfor de mest hensynsløse festaber og natteravne.

»Det er i øjeblikket en af Københavns Politis prioriteter at holde ro og orden i de uroplagede områder, og politiet kommer også til at slå hårdere ned over for dem, der ikke overholder de almindelige regler for god opførsel,« oplyser han i et skriftligt svar til Berlingske.

»Jeg forstår til fulde de beboere, som er utilfredse og påvirket af den nuværende situation,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix.

Ministeren udtrykker samtidig forståelse for de mange københavnere, der får spoleret deres nattesøvn og aftenstunder af larm.

»Et bybillede med bunker af skrald og støjgener til langt ud på natten er selvfølgelig uholdbart, og jeg forstår til fulde de beboere, som er utilfredse og påvirket af den nuværende situation,« siger han.

»Jeg vil derfor opfordre alle de festende personer til at vise hensyn og tage ansvar for at stoppe festen, inden det går ud over andre.«

Støjhelvedet på Nørrebro

Nick Hækkerup tilføjer, at »Københavns Kommune har i øvrigt i dag inden for de eksisterende regler muligheden for at ansætte egne støjvagter til at gå rundt i områderne«.

I sin opdatering på Facebook skrev overborgmesteren da også, at oplever københavnere »generende støj«, skal de kontakte kommunens støjvagter eller politiet.

»Ingen skal finde sig i, at de ikke kan sove i deres bolig om natten,« fastslog Frank Jensen.

Men torsdag kunne en meget frustreret nabo til et støjhelvede i Nørrebroparken fortælle Berlingske, hvordan hun forgæves havde kontaktet netop støjvagten.

»Vi har ringet til Teknik- og Miljøforvaltningen. Vi har skrevet til Frank Jensen. Vi har ringet til støjvagten, men de tager sig kun af anmeldte arrangementer. Og hos politiet får vi at vide, at de ikke har tid. Da vi ringede til den lokale parkbetjent, sagde han, at vi måtte flytte ud af byen, hvis det blev for meget,« fortalte Charlotte Urne, der bor ud til Nørrebroparken.