Marcus Knuth har trukket sig fra Københavns Rådhus – mandat går tilbage til Venstre

Travlhed har fået de Konservatives Marcus Knuth til at opgive sit mandat på Københavns Rådhus, så han kan koncentrere sig om det politiske arbejde på Christiansborg, oplyser partiet. Dermed mister Konservative på rådhuset et mandat, der går tilbage til Venstre.

De Konservatives Marcus Knuth trækker sig fra sin taburet i Københavns Borgerrepræsentation for at koncentrere sig om sit arbejde i Folketinget. Hans mandat går nu tilbage til Venstre, som han i sin tid blev valgt ind for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/RItzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For knap et år siden skiftede Venstre-profilen Marcus Knuth til de Konservative, hvormed han trak et mandat fra Venstre til de Konservative, både som folketingsmedlem på Christiansborg og som medlem af Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus.

Nu har han imidlertid trukket sig fra sin post på rådhuset, og dermed tilfalder mandatet igen Venstre, som han stillede op for ved kommunalvalget i 2017.

»Han er udtrådt af Borgerrepræsentationen for at få bedre tid til at være på Christiansborg, hvor han er blevet politisk ordfører under Mette Abildgaards barsel og finansordfører under Rasmus Jarlovs sygeorlov. Desuden blev han far i juli. Så det var lige tre store opgaver, der landede hos ham her efter sommerferien,« fortæller de Konservatives gruppeformand på rådhuset, Jakob Næsager.

De Konservative fik ved kommunalvalget i 2017 valgt tre kandidater ind på rådhuset, men efter at Karina Bergmann afløste Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, skiftede hun til de Konservative. Så nu har de fire mandater.

Venstre, der fik fem mandater ved valget, er nu oppe på seks, idet Liberal Alliances andet mandat på rådhuset er skiftet til Venstre.

Jakob Næsager melder sig forstående over for Marcus Knuths udtrædelse af Borgerrepræsentationen:

»Så længe det bliver inden for den blå familie,« siger han og tilføjer:

»Vi har jo vidst i hele valgperioden, at der var risiko for, at Marcus måtte nedlægge sit mandat, hvis han fik meget travlt i Folketinget. Men da vi er sammen med Venstre om budgettet for 2021 og dermed resten af valgperioden, så stemmer Venstre og de Konservative jo sammen i hele 2021. Dermed forskyder det her ikke magtbalancen.«

Hos Venstre er beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard selvsagt glad for det ekstra Venstre-mandat, der tilfalder Peter Dits Christensen.

»Folk har jo stemt på Venstre, i håb om at der bliver ført Venstre-politik på rådhuset, og det får vi endnu bedre mulighed for nu. Det skal bruges til at føre mere borgerlig-liberal storbypolitik. Vi bliver nu flere, der kan kæmpe Venstres sag og sætte borgeren forrest og sikre grønne løsninger,« siger hun.

Marcus Knuth oplyser i en SMS, at han trak sig for et par uger siden, og at han er opstillet for de Konservative i Aarhus ved det kommende folketingsvalg.