København får alligevel vikarborgmester

Enhedslisten har udpeget gruppeformand Karina Vestergård Madsen som midlertidig miljø- og teknikborgmester i København under Ninna Hedeager Olsens orlov.

Gruppeformand Karina Vestergaard Madsen, Enhedslisten. Vikar for sygemeldt teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Kommune Steen Brogaa

Fra i morgen fredag hedder Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen. Den valgte borgmester, Ninna Hedeager Olsen, har haft orlov siden 7. april, efter at et tidligere medlem af Enhedslistens bestyrelse i København blev sigtet for at have voldtaget en kvinde i Ninna Hedeager Olsens lejlighed natten mellem 31. marts og 1. april. Det har hun fortalt omverdenen på Facebook.

Enhedslisten afviste ellers i begyndelsen af april, at Ninna Hedeager Olsen skulle have en vikar, og at hun ville være tilbage i borgmesterkontoret snarest.

Ninna Hedeager Olsen blev valgt som borgmester ved kommunalvalget i 2017, hvor hun fik næstflest personlige stemmer, 5.719 af slagsen, efter overborgmester Frank Jensen (S).

Karina Vestergaard Madsen, Københavns fungerende miljø- og teknikborgmester

»Jeg ved, at det er en stor opgave, og jeg vil gøre mit bedste for at løse den«


Maria José Nielsen fra Enhedslisten Københavns bestyrelse skriver i en pressemeddelse:

»Vi har fuld tillid til at vores gruppeformand Karina Vestergård Madsen kan varetage hvervet indtil Ninna Hedeager Olsen er tilbage.«

Karina Vestergård Madsen udtaler:

»Vi ser alle frem til at få Ninna tilbage på posten, men indtil da er jeg klar til at passe forpligtelserne som borgmester. Jeg ved, at det er en stor opgave, og jeg vil gøre mit bedste for at løse den.«

Karina Vestergård Madsen er 55 år gammel, har en udeboende datter på 27 år og er bosat på Østerbro. Hun har været valgt til borgerrepræsentationen siden 2014. Hun sidder i økonomiudvalget og socialudvalget og har været gruppeformand for Enhedslisten i København, siden midten af 2017. I forbindelse med borgmestervikariatet, tager hun orlov fra sit arbejde som chefkonsulent for IT og kommunikation på VUC Lyngby.