Aalborg slår Montpellier og fortsætter perfekt CL-start

Aalborg Håndbold fortsatte sin suveræne start på Champions League ved at slå franske Montpellier klart.

Lukas Sandell blev topscorer med 11 mål for Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste sæsons Champions League-finalist Aalborg Håndbold har fået en perfekt start på den nye sæson i den største internationale klubturnering.

Sidste uges åbningssejr på ti mål over Zagreb blev onsdag aften fulgt op med en hjemmesejr på 36-28 over franske Montpellier.

Den svenske back Lukas Sandell blev topscorer med 11 mål, og i den anden ende var Simon Gade en stærk sidste skanse i det nordjyske mål.

Montpellier var med i starten og førte 2-0, men hurtigt satte Aalborg sig på kampen, og sejren blev grundlagt allerede i første halvleg, som sluttede 18-13 i nordjysk favør.

Særligt den svenske landsholdsspiller Lukas Sandell var flyvende i første halvleg, hvor han tegnede sig for hele otte mål.

Aalborg kom også på 19-13 i starten af anden halvleg, men så fulgte en forfærdelig periode for hjemmeholdet.

Montpellier scorede fem mål i træk og var pludselig helt inde i kampen og kun bagud 18-19.

I den næste fase bølgede føringen med en afstand på et og to mål, men Aalborg skulle blive det næste hold, der satte en stime sammen. 24-23 blev til 27-23 med 11 minutter tilbage.

Det blev afgørende. Aalborg var bedst i slutfasen, og kampen var reelt afgjort, da Henrik Møllgaard med lidt mere end tre minutter tilbage scorede til 33-27 med sit tredje mål på lige så mange forsøg.

Med sejren er Aalborg alene i spidsen for Champions Leagues gruppe A med fire point for to kampe. THW Kiel kan dog komme op på satte pointtal med en hjemmesejr senere onsdag aften over norske Elverum.

De to bedste hold går direkte til kvartfinalerne, mens nummer tre til seks avancerer til ottendedelsfinalerne.

/ritzau/