Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Vil Morten Kabell nu også have sex for at blive jomfru igen?

Anne Kirstine Cramon. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kabells flyverskjul

Anne Kirstine Cramon

Endnu en klimabevidst politiker er blevet snuppet i grotesk hykleri. Den tidligere teknik- og miljøborgmester fra Enhedslisten, Morten Kabell, har ifølge BT rejst to gange rundt om Jorden på tre måneder. Kabell selv svarer ikke på kritikken - han er gået i flyverskjul, men skriver i en mail til BT, at alle rejserne selvfølgelig har været i klimaets tjeneste. Groft Sagt minder spagfærdigt Kabell om, at det at flyve til et klimamøde svarer til at have sex for at blive jomfru igen.

Som alternativ rejseform anbefaler Groft Sagt, at Kabell fremover snupper en af de hundedyre bycykler, som han fik prakket byen København på, mens han sad i sin borgmesterstol. Og mangler Kabell inspiration til næste destination, kan Groft Sagt kun være fortaler for, at Kabell overvejer at tage derhen, hvor peberet gror…

Opfindelsen af fattigdom

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er nødvendigt fra tid til anden at opfinde fattigdom. Det er »forskere«, som opfinder fattigdom, men de siger, at det er andre, der er skaberne. Forskerne er ikke konstruktivister, så de påstår, at det er »integrationsydelsen«, der har »skabt en ny fattigdom«, som det stod på Informations forside.

Og forskerne har ikke set noget lignende siden Anden Verdenskrig. En forsker fra Københavns Universitet har forsket i fattigdom siden 1980erne, så han ved vel, hvad han taler om. Han er heldig og har sin gode løn. Politikerne har »skabt« denne situation, og de har skabt en ny underklasse, siger forskeren. En anden forsker mener dog, at fattigdommen først blev skabt i 2002.

Hvis Enhedslisten fik magten, ville al fattigdom forsvinde, udtaler Groft sagts forskerpanel.

Udvisning af kriminelle

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kriminelle udlændinge bør udvises. Vi kan ikke have, at man ankommer til et land, begunstiges med et ophold, hvorefter man takker herfor med at begå den ene kriminelle handling efter den anden. Begaves man med tilladelse til at opholde sig i et andet land end ens eget, er lovmedholdelighed i forhold til opholdslandet det mindste, vi kan forlange. Derfor skal svaret på udlændinges gentagne kriminalitet være kontant.

Alt dette er sådan set også regeringen i Estlands klare holdning, hvorfor man naturligvis har sendt Danske Bank ud af landet, idet man ikke længere vil tolerere bankens tilstedeværelse. Det er »farvel og bliv væk« til Danske Banks estiske filial. »Vi vil ikke se jer mere«.