Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Slå ikke hjernen fra, når klimaproblemet skal løses

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Logisk udslip

Peter Nedergaard

Somme politikere vil have et stop for udvinding af dansk olie og gas fra Nordsøen. Baggrunden er naturligvis klimapolitiske hensyn. Groft sagt-redaktionen er helt med på, at vi kraftigt skal mindske udslippet af drivhusgasser.

Vi undrer os alligevel over forslaget, der vil betyde, at hver en dråbe olie, som måtte skulle bruges i Danmark og nabolag skal transporteres hele den lange vej fra Mellemøsten med alt det forbrug af krads olietankerbrændstof, som følger med. Tilmed vil det gøre vor del af verden endnu mere afhængig af energien fra diktatorerne på den arabiske halvø.

Groft sagt vil gerne helt stilfærdigt slå til lyd for, at man ikke slår hjernen fra, når man forsøger at løse klimaproblemet. Hjernen er nu et vældig godt supplement til følelserne.

Rigsretshævn

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er jubletid for Demokraterne i USA. Nu skal Trump nemlig for en rigsret, står det til mediernes favorit, Nancy Pelosi, og hendes falanks.

Det har ulmet nogen tid. Faktisk siden den dumme amerikanske befolkning valgte den forkerte præsident. Et traume, journalister verden over (ikke mindst i Danmark) stadig arbejder med at forstå og acceptere. I sorggrupper og på brikse. Måske endda med medicin. Men nu er tiden kommet, the day has arrived. Det blev den nødt til at gøre, for det der med Rusland og collusion viste sig at være en fis i en mainstreammediehornlygte. Desværre for journalismen, desværre for socialismen, desværre for globalismen. Som jo er tre sider af… nå ja, lad nu det ligge.

Men altså, rigsretssag. Intet mindre. Fordi Trump udbad sig oplysninger om Biden-familiens forehavender i Ukraine. Det kan i hvert fald ikke være fordi Demokraterne frygter for deres bedste, dårlige, bud på en kandidat.