Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Peter Nedergaard i Groft sagt: Det røde medie Pios nye redaktør sparker til arbejderne

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Social dumping

Peter Nedergaard

Netavisen Pios nye chefredaktør hedder Niels Jespersen. Han har tidligere skrevet kommentarer som freelanceskribent i Berlingske – mod betaling naturligvis. Pio er opkaldt efter Socialdemokratiets grundlægger, Louis Pio, og har tætte forbindelser til fagbevægelsen, men det holder ikke avisen tilbage fra at nægte freelanceskribenter i avisen betaling for deres arbejde. Niels Jespersen regner med, at tilbyde dem en betaling på nul kroner.

Groft sagt undrer sig såre. Er det en ny linje i fagbevægelsen? Skal andre faggrupper også arbejde gratis? Eller er det blot, fordi freelanceskribenter hænger yderst i jobtilknytningen, at man tillader sig fra Pios side at sparke til dem? Og hvad mon egentlig Louis Pio ville have sagt til avisens nullønsstrategi, ham der stedse bebrejdede arbejdsgiverne, at »Arbejderens Løn holder sig nær til den laveste Sum«?

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mænd er undertrykte

Bent Blüdnikow

Statistikkerne taler deres tydelige sprog: Mænd klarer sig ikke godt. Det er dem, der sendes ud i krige for at dræbe og dø. Det er dem, der har det hårde fysiske arbejde. De dør tidligere end kvinder. Det er mænd, der sidder i fængsel og udgør størsteparten af de kriminelle. De begår oftere selvmord. De har sværere ved at klare sig efter skilsmisser og arbejdsløshed. Og nu presses de ud af arbejdsmarkedet, fordi kvindeorganisationer kræver kvindekvoter.

Mænd klarer sig bare dårligere i dette samfund, og man spejder forgæves efter, at mandebevægelsen vågner af sin dvale, og som en anden Holger Danske i kælderen under Kronborg rejser sig op for at kæmpe.

Ja, hvad blev der egentlig af mandebevægelsen? Den løb vel med og blev feministisk af frygt for #MeToo-bevægelsen.