Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

News & Co. er som Anders And & Co.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Anders And & Co.?

Hans Hauge

Hvorfor havde Hobros fodboldtræner ikke en mening om udnævnelsen af Anthony J. Tata? Tidligere general og romanskriver? Det var ellers dagens nyhed torsdag. Lyder det her underligt?

I TV 2-snakkeprogrammet News & Co. havde de indkaldte fodboldtræneren, en eks-socialdemokrat, og så Noa Reddington til at underholde.

Hobros fodboldtræner har megen forstand på amerikansk politik, og han er meget bekymret for demokratiet. Det samme var eks-socialdemokraten, for Trump er jo »gakgak«, som hendes skarpe, kreative analyse lød. Meget oplysende.

Spørgsmålet er: Hvorfor skal en fodboldtræner kommentere amerikansk politik? Og Tony Tata er netop af Trump udnævnt til Pentagon Policy Chief. Det ville da være spændende at høre om. Men nej. Ikke på News & Co.

Hed det ikke Anders And & Co.? Og har mon TV 2 taget det derfra?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Demokrati schmemokrati

Eva Selsing

Venstrefløjen og dens allierede, de liberale, lider af hysteriske lammelser over Trump. Det er der ikke noget nyt i, men den seneste anledning er Trumps ønske om at gennemgå det, der åbenlyst er mistænkelige omstændigheder ved valget i flere stater.

Man skulle jo ellers tro, at tilliden til de demokratiske valgs integritet var afgørende for i hvert fald de liberale, men nej. Det kan i hvert fald ikke have noget at gøre med, at man bare så gerne vil have den søde Joe og den endnu sødere Kamala indsat i stedet for Trump. Det er ligesom bare fordi, at det med potentiel svindel er mindre vigtigt, når blot den rette kandidat finder vej til Det Ovale Kontor, ikke sandt?