Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lad Erdogan betale for sin egen propaganda

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Niels Jespersen

»Hvad er det for en verden, du er en del af, Mette Frederiksen? Du har jo i hvert fald ikke været en del af verden,« udtalte Jens Rohde (R) for nylig på syngende Ghita Nørbysk. Anledningen var statsministerens »gakgak«-karakteristik af planerne om en udvidelse af EU-budgettet. Der kunne nemlig ikke spares på EU måtte vi forstå på blandt andet Jan E. Jørgensen (V) og Marlene Wind (EU).

Groft Sagt ved ikke, hvad det er for en verden, Jens Rohde er en del af, men vi er glade for ikke at være en del af den.

Til gengæld har vi forslag til en besparelse. Tag pengene fra den tyrkiske tænketank Seta der netop har fået en million EU-kroner til en rapport der beskriver, hvordan Danmark via diskriminerende og antimuslimske love har ændret sig fra at være et demokrati til et »etnokrati«. Lad Erdogan betale for sin egen propaganda.

Åndelig fattigdom

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den virkelige åndelige fattigdom er at tro, at mennesket kun er drevet af profit, skriver Uffe Elbæk i et svar til Alex Vanopslagh.

Groft sagt er helt enig. Omvendt er Elbæk et omvandrende bevis på, at det modsatte heller ikke er tilfældet. Åndelig fattigdom hænger her tilsyneladende tæt sammen med manglende profit. Elbæk har – så vidt Groft sagt ved – aldrig skabt en eneste krones profit i de mange projekter, som han over årene har deltaget i. De har alle beroet på andres penge og offentlige projektmidler. Han har aldrig i egentlig forstand iværksat noget.

Samtidig har vi trods nøje granskning ikke kunnet konstatere en særlig åndelig rigdom hos Elbæk. Groft sagt konkluderer, at Elbæks åndelige fattigdom i hvert fald ikke er drevet af profit. Den er der bare.