Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvis en Glistrup-fantast kan få spalteplads, burde det også gælde en ung Pelle Dragsted

Nima Zamani Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bigum
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En spade er en spade

Nima Zamani

Jeg har brugt det meste af sidste uge på at regne Jyllands-Postens redaktionelle linje ud. Jeg har bladret og bladret. I nye aviser. I gamle aviser. Men den redaktionelle linje er simpelthen for svær at blive klog på.

Avisen vil ikke længere trykke venstreradikale Jens Philip Yazdanis klummer, fordi han sympatiserer med anti-racistiske ildspåsættere i USA. Men samme avis vil gerne trykke højreradikale Morten Uhrskovs klummer, selv om han støtter Generation Identitærs slet skjulte racistiske drøm om et Europa renset for muslimer.

At Jyllands-Posten har sammensat et hold af ekstreme skribenter, har jeg ingen indvendinger imod. Men det er ærgerligt, at Jyllands-Posten diskriminerer i ekstremismen. En spade er en spade – og hvis en Glistrup-fantast kan få spalteplads, burde en ung Pelle Dragsted også få spalteplads.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Gæt et dyr

Peter Nedergaard

Jakob Ellemann-Jensen mener, at Venstre er det store dyr på savanen i den borgerlige blok, som de andre blå partier – må man forstå det – skal se hen til, op til og lade sig lede af.

Groft sagt spekulerer på, om den gode Ellemann tænker på giraffen, som ikke evner at holde øje med, hvad der foregår langs jorden, mens den spankulerer rundt. Eller om han tænker på elefanterne, som er udryddelsestruede på grund af krybskytteri. Eller måske er det strudsen på savannen, som randt ham i hu, da fremmalede metaforen.

I sidste tilfælde skulle det så være, fordi Venstre konstant stikker hovedet i busken, når det drejer sig om at fremkomme med et gennemarbejdet bud på, hvad dagens borgerlige projekt egentlig går ud på. For Groft sagt er det politisk set ganske vigtigt at få sat navn på det dyr. Så lad os få savanne-dyret på bordet, Ellemann.