Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Her i Pride-optoget holder vi arme og ben inde i bussen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kend jeres pladser

Niels Jespersen

Hvis nogen havde den fejlopfattelse, at kampen for homoseksuelles anerkendelse og rettigheder var overstået, blot fordi hele København i en uge blev iklædt regnbuefarver, så tager de fejl. Der begås dagligt hadforbrydelser af værste kaliber, men heldigvis har vi tolerencepolitiet i form af Vivi Jelstrup, talsperson for bipolitik i LGBT Danmark.

Hun kalder det »et problem«, at både Tommy Ahlers (V) samt Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) inden for de seneste par år er sprunget ud og har givet udtryk for, at de er til begge køn - men uden direkte at bruge begreberne »biseksuel« eller »panseksuel«.

Groft Sagt tager på det skarpeste afstand fra de to liberale politikere. Hvad bilder de sig ind at tro, at de selv kan få lov at gå og definere deres seksualitet? Her i Pride-optoget holder vi arme og ben inde i bussen, og det kan kun lykkedes, hvis vi alle kender vores pladser.

Alt for sen grænsekontrol

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Martin Henriksen (DF) skriver i et læserbrev i Berlingske, at det er på tide, at vi får en rigtig grænsekontrol med Sverige: »Men jeg forstår ikke, hvorfor at man først reagerer, når noget er gået galt. Kort før valget foreslog DF i Folketingssalen grænsekontrol mod Sverige. Alle de andre partier afviste forslaget...«

Henriksen har en pointe, men hvorfor ventede DF så længe? Faktisk var Danmark i 1980erne udsat for adskillige terrorangreb og forsøg på det samme af grupper fra Sverige.

Sagen var, at Sverige havde en så sløset kontrol med ekstremister, at der huserede adskillige terrorgrupper af værste slags i det svenske paradis. Den bombe, som ramte synagogen, et amerikansk luftfartsselskab i 1985 og en jødisk madforretning senere på året, var placeret af fire palæstinensere, der kom fra Uppsala. Hvis grænsekontrollen havde været på plads allerede dengang, var menneskeliv blevet sparet.

Forsinkede teenagere

Nicolai Svejgaard Poulsen

Nicolai Svejgaard Poulsen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I snart et år har landets stakkels gymnasieelever levet under et rædselsregime, hvor fraværet ved ministerielt dekret er registreret ved timens start, og hvor man ikke kunne snakke sig ud af, hvorfor man igen i dag lige var kommet lidt for sent.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S), minister for børn og barnlige sjæle, kommer nu imidlertid de nødstedte teenagere til undsætning. Reglen, der ensretter fraværsregistreringen i hele landet på denne måde, skal nu vige. For det er ikke rimeligt, at man på den måde opererer med en fælles definition af, hvornår man er kommet til tiden, selvom man skulle tro, at det var det, man havde klokken til.

Engang var Socialdemokratiet et parti for arbejdere. Nu er det altså et parti for teenagere, der kommer for sent. Held og lykke med det.