Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Socialistisk Ungdomsfronts ufattelige hykleri

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Socialistisk møg

Peter Nedergaard

Enhedslistens ungdomsparti, Socialistisk Ungdomsfront (SUF), er i faglig kamp med HK om ansattes ret til ferie. Ungsocialisterne vil ikke give de ansatte i ungdomspartiet ret til ferie. Det skyldes, at de ifølge SUF slet ikke er rigtigt ansatte. De er såkaldt »frikøbte«, og derfor har de ikke ferierettigheder som ansatte.

SUF har ellers flere gange markeret sig i offentligheden på området. Det skete f.eks. under overenskomstforhandlingerne i 2018, da ungsocialisterne læssede et bjerg af lort og møg af foran Moderniseringsstyrelsen. »Vi kræver ordentlige arbejdsforhold for offentligt ansatte og ikke det lort Moderniseringsstyrelsen giver under OK18 - det må de gerne få tilbage,« skrev SUF i en efterfølgende pressemeddelelse.

Groft sagt foreslår en opdatering af pressemeddelelsen fra SUF, hvoraf det fremgår, »at det vi sagde, er vi selv«.

Nu igen

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dansk matematikforsknings enfant terrible, lektor Steen Laugesen Hansen, er igen på banen i en kronik i Berlingske. Han har simpelthen ikke fattet, hvad det går ud på. Han tror, at undervisning i matematik går ud på at lære de studerende denne vanskelige disciplin, hvorfor de, der ikke har de nødvendige kundskaber, ikke kan bestå.

Den er helt gal. Bare fordi gymnasieelever ikke kan dividere ti med ti, eller fordi studerende, der optages på universiteternes naturvidenskabelige uddannelser, ikke aner hvad ti procent betyder, kan de jo være udmærkede mennesker alligevel. Trenden er afskaffelse af test, eksamener og anden form for kontrol, så alle får en uddannelse. Det betyder ikke så meget, at de ikke kan noget.

Groft sagt foreslår at Steen sendes til Mestersvig, hvor han frit kan råbe op.

Musene på bordet

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Store dele af Venstre-baglandet er dødtrætte af magtkampene i partiet og sukker nu efter at slippe af med både formand og næstformand inden næste valg. Desværre har det indtil videre ikke gjort afgørende indtryk på formandsskabet, der siden 2014 som et par hanhunde hver især bruger enhver lejlighed med interviews i pressen til at afgrænse eget territorium. Det er senest sket forud for årets sommergruppemøde, der endte med krav om næstformandens afgang.

I et nyt interview afviser Lars Løkke Rasmussen helt at opgøret med næstformanden overhovedet skulle spille en rolle i balladen. Næh, problemerne opstod alene, fordi Løkke selv tog alt for let på det hele ved ikke sørge for at konstituere gruppen inden sommerferien, hvorfor der var frit slag for at »musene kunne spille på bordet«.

Groft sagt konstaterer, at endnu en eufemisme fra Løkkes side kan føjes til den i forvejen pæne samling af ord, der skal fjerne opmærksomheden fra Venstres akutte ledelsesproblemer.