Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kristian Jensen er kedelig som et kontoudtog

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kedelig som et bankudtog

Bent Blüdnikow

Der er atter ballade om, hvem der skal i ledelsen af Venstre. Fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen sidder der endnu, men med skyggen Kristian Jensen lige bag sig. Jensen venter tilsyneladende på det rigtige øjeblik til at støde dolken i Rasmussens ryg som en anden Brutus.

Problemet for Jensen er blot, at ingen kan huske, hvem han er. Han optræder i lange indslag i TV om roderiet i Skattestyrelsen og i artikler om kampen for magten i partiet, men hvem er han egentlig?

Det var Jensens senere spindoktor, Christopher Arzrouni, der i 2013 pegede på problemet: »Venstres næstformand, Kristian Jensen, har etos som en klassisk bankmand fra før boligboble og finanskrise – men er nogenlunde lige så ophidsende som et kontoudtog.«

Det er derfor, at Jensen får så lave personlige stemmetal, men det har ikke forhindret partiet i at smide Inger Støjberg ud af partiledelsen til fordel for kontoudtoget.

Jysk trafikmafia genopstået

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Vælgerne og folketingsgrupperne har i deres uendelige visdom ordnet det således, at alle større partiers trafikordførere er valgt i Jylland. Ligesom i de gode gamle dage har man nu igen en jysk trafikmafia, der for 25 år siden gerne brugte trafikinvesteringer på forudsigeligt halvtomme nordjyske motorveje som muntre sjæle navngav »Risgaard« og »Knudsen« efter den navnkundige S-trafikordfører.

Flere af de borgerlige trafikordførere er sammen med trafikminister Benny Engelbrecht (S) i øvrigt bannerførere i den succesfulde udflytnings- og udligningskampagnen, der skal sende skattekroner og offentlige arbejdspladser fra hovedstaden til Jylland. I det seneste borgerlige trafikforlig blev der også god plads til økonomisk håbløse jyske trafikprojekter som »Tullebanen« ved Vejle og Mariager-omfartsvejen.

Groft sagt venter i spænding på at erfare de jyske sognerådspolitikeres nye trafikforlig.

Servilt

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I Skive er man ikke bange for at tage de store udsynsbriller på og vise, at man ikkenikkenej er sådan nogle provinstyper, der bare spiser frikadeller og hader alt fremmed. Niksen. Skive er en mangfoldig og progressiv by, og »progressiv« vil i dag sige islam-servil.

Således har en lokal svømmeklub lavet svømmehold kun for indvandrerpiger, hvilket må give fugtige øjne i ikke bare den lokale moské og hos byens venstrefløj, men måske også hos de lokale liberalister. Der så man nemlig lige liberalisternes svar på alt det der med kultur, civilsamfundet og selv finde på en løsning på problemet med den manglende integration: Vi giver pigerne undervisning, men bare ikke helt sammen med de andre. Så de får sporten, men slipper for at være med i samfundet. Lidt har vel også ret. Herved er svømmeklubben med til at sikre et kuld unger mod nogen som helst normal kontakt med det fritidsdanmark, som ellers skulle varetage den sagnomspundne integration.