Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Uha, det er noget værre noget med den »fremmedfjendske diskurs«, der forhindrer folk i at blive danske

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dumme diskurs

Eva Selsing

Information kører en serie om, hvor slemt det er for indvandrere at være i Danmark. En Tarek Kelani, som er syrisk statsborger, hævder i en kronik, at den »fremmedfjendske diskurs« forhindrer ham i at blive dansk. Hr. Kelani, som har været her i fem år, føler sig velintegreret, er dansk gift og læser psykologi. Det lyder godt, men han har alligevel ikke taget Danmark så meget til sig, at han vil spise ikke-halal med svigerfamilien.

Det lyder dog slemt med diskursen. Det er heldigvis ikke noget, nogen er tvunget til at finde sig i. Hr. Kelani kunne for eksempel overveje at tage til Syrien og hjælpe med at genopbygge sit hjemland. Men det siger diskursen måske også nej til?

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Amerikanske medier under angreb

Bent Blüdnikow

I årevis er amerikanske medier gledet mod venstre. New York Times er således ikke til at stole på. Det har ikke afholdt europæiske journalister fra troskyldigt at skrælle artikler fra selvsamme avis.

Nu viser det sig, at problemet ikke blot er venstrefløjsmedier som New York Times, Washington Post og CNN, men at også den borgerlige Wall Street Journal er under angreb. 280 ansatte på avisen har klaget over Wall Street Journals opinionssider og debatredaktørens trykning af en artikel af vicepræsident Mike Pence. Sagen fra New York Times, hvor ansatte klagede over en kommentar af en republikansk senator, gentager sig.

I et usædvanligt indlæg skriver lederkollegiet, at Wall Street Journal ikke vil overgive sig, fordi avisens »opinionsider giver et alternativ til enslydende progressive synspunkter, der dominerer næsten alle medier i dag.«
Vi er midt i en værdikamp, som måske tabes.