Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft Sagt: »Sikander Siddique har fra starten virket bedre integreret i mellemøstlig politik end i dansk«

Jespersen
Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Salon-sharia i Alternativet

Niels Jespersen

Uffe Elbæk blev ikke statsminister i denne omgang. Faktisk gik hans parti markant tilbage. Det er som om vælgerne ikke helt forstår, at hvis ikke de tyl-klædte gøglere kommer til magten, så går Jorden under, og baby dør. Heldigvis har nyvalgte Sikander Siddique en løsning. Nemlig et slags »vogternes råd« af DJØFere der skal »mangfoldighedsgodkende« forslag, før Folketinget får lov at stemme om dem.

Sikander Siddique har fra starten virket bedre integreret i mellemøstlig politik end i dansk. Således startede han sin politiske karriere med en klanfejde med den daværende Venstremand, Wallait Khan. Dengang var Sikander socialdemokrat. Nu er han folketingsmedlem for Alternativet – valgt med støtte fra imamer, der advarede imod hans modkandidat, Kasif Ahmad, der ifølge islamisterne ikke er en rigtig muslim grundet hans tilhørsforhold til ahmadiyya-sekten.

Groft Sagt siger tak for vandpibe. Vi har kun brug for ét vogternes råd, og det er vælgerne. De kan heldigvis godt gennemskue den slags salon-sharia.

Vores kære leder

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Elin Kragesand har i en kommentar været efter Berlingskes chefredaktør og kære leder Tom Jensen, fordi denne har harceleret over affaldssvineriet på Roskilde festival.

Det viser sig nemlig, at den kære leder for engangs skyld har taget fejl, ifølge Elin Kragesand. At de unge mennesker på festivalen ikke ryddede op efter sig, var ikke deres skyld, men vores allesammens. Alle, der har haft børn at opdrage, har således del i ansvaret, når børnene vokser op og bliver unge mennesker, der ikke rydder op efter sig. Groft sagt er selvsagt umådelig enig, også selvom det indebærer en kritik af vores kære leder. Når nogen sviner, kan de sagtens gå ind for grøn omstilling, fordi svineriet er samfundet og opdragelsens skyld.

Med Mellemøstens emirer på Tour

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tour de France er først og fremmest en fransk national myte. Den skal lære franske børn at se på Frankrigskort, se så de det aldrig glemmer, thi det fædreland er deres.

Vi andre må godt se med, og det nyder vi. Holdene til Tour de France er firmaer. Her står markedet over nationen, men der må flages med små nationalflag i hjørnerne. Vi skal udover Frankrig nyde Lotto, tyske hårprodukter som Alpecin, køkkenudstyr, Bora, og Movistar.

Så er der et grotesk fænomen, der slet ikke hører med, og som ingen taler om. Bahrain og United Arab Emirates. Der er ingen cyklister med fra Bahrain eller Dubai på holdene. Kan arabere ikke cykle? Der er ikke tale om reklame for firmaer, men skjult propaganda for totalitære, anti-demokratiske regimer, deres stenrige emirer og kongen og sheiken Hamad ibn Isa Al Khalifa, som også har fire koner udover et cykelhold. Snart får vi måske et Team Iran eller Team North Korea.