Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nej, nej, selvfølgelig kunne Huawei aldrig drømme om at spionere for Kina

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kinafobi

Lars Møller

Den mobning, der foregår i pressen, om, at kineserne kommer og tager os, er ved at tage overhånd. Det seneste skud på stammen er en række anklagende og stærkt tendentiøse artikler i Berlingske, der påpeger, hvordan den kinesiske telegigant Huawei skulle have lagt pres på både Færøerne, Danmark og andre for at få ordren om at udbygge de pågældendes 5G-telenet. Risikoen skulle være, at det vil underminere vital teleinfrastruktur, hvilket jo er helt hen i vejret. Huawei er et helt privat kinesisk selskab, og det siger de og deres danske rådgivere også selv.

Groft sagt kan bevise rigtigheden af denne påstand. Det er nemlig helt tydeligt, at den kinesiske stat intetsteds på kloden lægger et politisk pres på potentielle kunder, for at de skal tilgodese Huawei.

Foto: Claus Bigum.

Fantastiske farver

Nima Zamani

Politikens kulturjournalist Lucia Odoom forsøger at bekæmpe strukturel racisme overalt i Danmark - også der, hvor den ikke eksisterer. Senest har hun beskyldt danske medier for ikke at ansætte nok minoritetsdanskere. JP/Politikens direktør, Stig Ørskov, giver hende hovedløst ret.

Han tør nok ikke andet i en krænkelsestid, hvor man med sloganet »silence is violence« stempler alle som racister, indtil det modsatte er bevist. Men faktum er heldigvis, at vi ikke lever i et apartheid-agtigt land, hvor hudfarve er mere værd end evner og uddannelse.

Lucia Odoom forventer forhåbentligt ikke, at man ansætter ikke-kvalificerede brune, blot fordi de er brune. Det ville være racisme i dens reneste form. Derudover er mediebilledet »prime time« fyldt med minoriteter. Abdel Aziz er vært på TV 2. Erkan Özden er vært på DR 1. Nola Grace er vært på Deadline. Odoom selv er en fasttømret del af Politikens kultursektion. Og undertegnede har fast medietid på både Berlingske, Ekstra Bladet og Radio4. Mediebilledet er fyldt med fantastiske farver.