Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Måske Simon Kollerup ikke evner at åbne virksomheder, men så kan han da i det mindste lukke dem igen

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lukningsministeren

Jarl Cordua

Svenske IKEA, der plejer at tage førstepræmien i disciplinen politisk korrekthed i dansk erhvervsliv, tirrer nu erhvervsminister Simon Kollerup. Boligkoncernen lukkede selv frivilligt alle sine forretninger i begyndelsen af nedlukningen, men efter seks uger slog mandag dørene op på ny uden at bryde en eneste lov eller regel.

»Hvis ikke man vil følge anbefalinger, men skal have påbud eller andre ting, så må vi tage stilling til det i regeringen. Vi har noteret os, at IKEA ikke har fulgt anbefalingen, og det kommer vi selvfølgeligt til at følge op på«, truede minister Kollerup mandag.

Kollerup, der på sit CV har absolut nul erfaring fra erhvervslivet, var derfor selvskreven som erhvervsminister i den socialdemokratiske regering. Det kan være, at man ikke evner at åbne virksomheder, men så kan man da i det mindste lukke dem igen. Så lærer de nok, hvem det er, der nu bestemmer!

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tidsspilderiet tilbage, tak!

Peter Nedergaard

Nu har zoom- og Skype-mødernes effektive eksekvering efterhånden varet længe nok. Vi nærmer os den røde linje. Groft sagt-redaktionen længes alvorligt efter fysiske møder, som er indkaldt, blot fordi man skal indkalde dem, og uden at mødeindkalderen egentlig rigtig ved, hvad der skal komme ud af det.

Alt, hvad vi tidligere forbandede langt væk, savnes nu. Ustrukturerede møder med den evigt trættekære, den kålhøgne og den halsstarrige. Hvor bliver dog de af? Altså: Giv os nu snart de gode, gedigne og gammeldags spild af tid-møder tilbage.