Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Lad os genopfylde Kunstakademiet med kunstnere og undervisere i stedet for venstreekstreme aktivister

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kunstakademiet for kunstnere

Eva Selsing

Giv de stakkels kunststuderende frihed! En række kunstnere har forfattet en klagesang til kulturministeren. De kræver armslængde, efter at rektoren på Kunstakademiet og den buste-ødelæggende lektor er blevet henholdsvis fyret og bortvist.

Groft sagt synes, at de utroligt rebelske, men alligevel politisk hyperkonforme og 100 pct. statsstøttede kunstnere og studerende har en pointe: Kunsten trives godt i frihed. Så tag alle ansatte og studerende på akademiet og sæt dem på gaden uden så meget som en klink i subsidier fra de skatteborgere, de alligevel hader som pesten. Lad dem producere deres fortænktheder på markedsvilkår; måske de kan finde en kulturkomplekseret rigmand eller to, der er dum nok til at agere mæcen. Og så kan vi andre genopfylde Kunstakademiet med kunstnere og undervisere i stedet for venstreekstreme aktivister. Alle vinder!

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lys for enden

Lars Møller

Det forlyder fra regeringen, at der er lys for enden af tunnelen mht. coronakrisen. Groft sagt vil ikke ødelægge denne optimistiske udmelding, men bør dog påpege, at der findes to muligheder, når man ser lys for enden af en tunnel. Den ene er, at man nærmer sig udgangen og er på vej ud i dagslyset. Den anden at et modkørende tog er på vej mod én for fuld fart. Første mulighed er absolut at foretrække, men der bør planlægges for begge.

Groft sagt vil derfor opfordre til, at regeringen ikke straks bortskaffer de opbyggede beredskabslagre af værnemidler, respiratorer og medicin for at indhøste fredsdividenden og spare penge. Erfaringerne fra 2020 bør være, at en vis forberedthed er at foretrække, uanset hvad regnearksbaserede bureaukrater måtte mene.