Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kan vi ikke snart få en kontrolleret bortsprængning af Blox?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Udbloxning, tak!

Peter Nedergaard

I Københavns havn ligger der en bevidst provokation med navnet Blox. Det er en grøn glasbygning, som bevidst skal skæmme det historiske område i landets hovedstad med rødder tilbage til kong Christian IV. Dansk Arkitektur Center har naturligvis til huse her, thi moderne arkitektur går som bekendt ud på at agere uæstetisk og anti-humanistisk agent provocateur. Blox er finansieret og ejet af Realdania, hvis vedtægter ifølge foreningens paragraf 2 er formålet med »at bevare bygningsarven«.

Groft sagt foreslår, at Realdania lever op hertil og snarest arrangerer en demokratisk, betalt og kontrolleret bortsprængning af Blox. På forhånd tak på vegne af københavnere og besøgende.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fiskerne 2.0

Hans Hauge

Det kan ikke skjules, at der sker ting og sager på Gjøl Kro lørdag aften, som er moralsk forkastelig. Tonen er lummer, dansen er liderlig, og mændene er ustyrlige. Næsten som dyr. Udenfor står Tea Lind Rønn og ser det hele gennem vinduet. Der sker konstant syndige krænkelser. Og de har nu offentliggjort navnet på ham, der gjorde Adolfine gravid. Hun var kun femten, da han gjorde det med hende et sted i enten Hanstholm eller Esbjerg. Men nu skal der regler til. Ingen tilgivelse for synder. Samfundet skal være som missionshusets krænkelsesfri zone. Der uddeles dialogkort på kroen, der nu er tvunget til at lukke kl. 22. Derefter går alle hjem, mænd for sig og kvinder for sig. Begæret er slukket. Gjøl er Nirvana. Menigheden er tilfreds. Moralen er genindført.