Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvornår lærer medierne, hvad Lomborg i virkeligheden er?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Adjungeret debattør

Peter Nedergaard

Bjørn Lomborg har et indlæg i Berlingske, hvori han som vanligt kritiserer alle klimaaktører fra regeringsledernes Paris-aftale og til borgmestrenes aftale om at blive klimabelastningsfrie. De og alle deres videnskabelige rådgivere har ikke forstået, hvad Lomborg ved: At man skal opgive alle klimaaftaler og blot investere i forskning og udvikling. Som om forskning og udvikling ikke netop kommer, fordi disse aftaler findes.

Hvornår lærer medierne, at Lomborg er en klimadebattør på vegne af verdens klimareaktionære kræfter? Han har ingen videnskabelig publiceringsportefølje på feltet. Når han smykker sig med at være »adjungeret professor ved CBS«, skal det med, at netop ved CBS indebærer denne titel ofte ingen videnskabelige meritter.

Grænsen til virkeligheden

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Klaus Riskær Pedersen havde ellers lovet at pege på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), men efter en ophidset diskussion med den ægte liberale Jan E. Jørgensen (V) er Riskær nu i tvivl om, hvorvidt han alligevel vil støtte Løkke.

Groft Sagt kan godt forstå, hvordan mødet med en Venstrepolitiker kan ryste tilliden til statsministeren, men havde alligevel lidt mere tiltro til Riskær, der selv er tidligere Venstremand.

Riskær har dog en god forklaring: Han lever nemlig i det virkelige liv, hvilket Jan E. og de andre på Christiansborg ikke gør. Groft Sagt kan konstatere, at grænsen mellem det uvirkelige og virkelige liv pudsigt nok går lige mellem Christiansborg og Gammel Strand 100 meter væk, hvor Riskærs familiefond ejer den opgang, hvor Riskær bor.

Ligestilling eller kvoter?

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ved De, hvor man ikke fandt Pelle Dragsted (EL), Jan E. Jørgensen (V), Holger K. Nielsen (SF) eller andre robuste mænd forleden eftermiddag? De var ikke i det lokale, hvor der var åbent samråd i Social-, Indenrigs- og Børneudvalget om noget så umandigt som »ændring af anbringelsessted for anbragte børn«.

Hvorfor var de der ikke? Nej, for mænd går ikke så meget op i anbragte børn og det sociale. Ikke engang socialister. Resultatet var, at der sad 11 kvinder, og mange havde neglelak på. Der var en enkelt embedsmand i jakkesæt og slips. Konklusion: Kvinder og børn hører nu sammen, det er naturens orden. Det mener mænd i praksis.