Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvor er det dog homofobisk, når mænd taler med hinanden om bryster og piger

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Magtglade Benjamin

Eva Selsing

Dagens offerhistorie fra Systemet Politiken var forleden om en gymnastikmand ved navn Benjamin Falsing, der var meget vred på de andre gymnaster. Benjamin er nemlig homoseksuel og følte sig – surprise – »ekskluderet« af de andres tale om bryster og piger.

Ja, hvad i alverden bilder de andre, den onde (og sikkert også hvide, for at det ikke skal være løgn!) majoritet, sig dog ind? Sådan at tale om det, flertallet nu engang interesserer sig for, og som fylder en del i det unge menneskes liv. Skandaløst, uacceptabelt og helt klart noget, der må ændres. Med lov om nødvendigt, så alle kan lære at tie om det, de holder af - og tale om det, Benjamin går op i. Magten er nu sød, også klædt ud som offerhistorie.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De nye nationalkonservative

Hans Hauge

De er blevet »nynationalkonservative« på Politiken eller måske nationalradikale. Det ser i al fald sådan ud. De fortæller, at de engang var bange for amerikaniseringen af »vores kultur«. At tænke sig: De var bange for Anders And & Co. Hvad var dansk kultur for noget? Det var Mogens Vemmer og »MPG-glæde«, hvad det så end måtte være. Nu er disse forsvarere af dansk kultur blevet bange for et nyt spøgelse eller en titan: »Techgiganterne«. (Det hed »globalisering« engang). Google har fjernet dansk musik fra Youtube. Google har ramt »hele kulturnationen«. Det er godt nok uhyggeligt. Groft sagt har faktatjekket: Det viser sig, at man stadig kan høre stort set alle Carl Nielsens værker på Youtube. Ja, endog Rued Langgaard er der. Men det er nok ikke dansk musik. Det er ikke »MPG-glæde«.