Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvis vi skal være inkompetente, så lad os være det i uvidenhed

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lars Møller

Regeringen og den røde flok er i gang med at afskaffe enhver form for prøver, der kan dokumentere, at undervisning og krav ikke virker. Det er gode nyheder for alle landets stressfyldte unge, der ellers risikerer at ende som sociale tabere på grund af samfundets alt for store krav. Tænk at nogen vil kontrollere om de unge kan læse eller regne efter ti års undervisning i verdens bedste folkeskole.

Groft sagt støtter naturligvis initiativet. Hvis vi skal være inkompetente, så lad os være det i uvidenhed. Derfor bør regeringen gå hele vejen. Prøver til knallert og bilkørekort bør afskaffes, da det stresser de unge, herudover bør man afskaffe prøver i forbindelse med diverse autorisationer til læge, pilot, styrmand og lignende uddannelser, der udsætter folk for stress.

Forjages fra den rige jord

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

1. maj afsynger socialister Internationale: »Arbejdere i stad, på landet/en gang skal verden blive vor/den dovne snylter skal forbandet/forjages fra den rige jord.«

Men lytter man til ordene? Venstrefløjen har officielt ikke noget imod udlændinge. Undtagen hvis de faktisk arbejder i stad og på land. Så skal de ud af landet. Til Østeuropa. Til Sydamerika. Til Sydeuropa. Til Filippinerne. Hen hvor peberet gror. Hvis de derimod ikke arbejder, og hvis de måske ikke har et incitament hertil, er de mere end velkommen. Jo flere, jo bedre. Groft sagt undrer sig over diskrepansen mellem Internationale og praktisk politik.

Lytter den syngende venstrefløj overhovedet til ordene, de synger? Har de ingen respekt for socialismens »founding fathers«. Burde nutidens venstrefløjsfolk ikke selv forjages fra den rige jord?