Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvis Jesus kom til Danmark i dag, ville han straks bryde brød med Paludan

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kristi genkomst

Hans Hauge 

En af Informations læsere har fået optaget et læserbrev. Og hun er »kunstner«. Zieler hedder hun. Hun synes selv, hun er skarp, når hun skriver, at hvis Jesus Kristus, som han altså hedder, kom tilbage til Danmark, ville Dansk Folkeparti smide ham ud. Måske fordi han er jøde? Nej, det er, fordi Jesus ikke var nationalist. Han var nemlig universalist.

Åh ja, de kunstnere kan da også sige det. Men hvad ville Han gøre, hvis Han kom til Danmark? Det er der ingen tvivl om. Han ville straks opsøge Rasmus Paludan, og Han ville sætte sig til bords med ham og hans venner og drikke vin, mens alle farisæerne og kunstnerne ville forarges og råbe: Se, han omgås toldere og syndere. Smid ham ud.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mest til rottemælk

Jarl Cordua

I en ny aktuel film spiller Ulrich Thomsen Henrik Kaufmann, den stærkt selvrådende danske ambassadør i Washington under krigen. Det har naturligt nok fået Politiken til at interviewe den berømte skuespiller, der dog tidligt i samtalen erklærer, at han ikke rigtig ved ret meget om filmens omdiskuterede hovedperson, der drev sin egen udenrigspolitik uafhængig af politikerne i det besatte Danmark.

Til gengæld kan Thomsen berige avisens læsere om sine opsigtsvækkende synspunkter om moderne fødevareproduktion. Den erklærede veganer forklarer eksempelvis, at rottemælk er den bedste mælk, man kan opdrive, og at det er helt normalt at se babyer spiser pølser med cola. I øvrigt plages skuespilleren af, at hver gang han ser en ko, ser han slagtehuse.

Groft sagt finder det dog mere overbevisende og underholdende, da Thomsen, der slås med finansiel støtte til en film, erklærer, at han ikke som Lars von Trier kan skide i en serviet for at få sin film finansieret.
No shit ...