Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvem af os ville ikke starte en brand, hvis maden ikke smagte os?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dumme badeforhæng

Eva Selsing

Afvist asylansøger-nyt! På hyggestedet »Kærshovedgård«, som bebos af nogle af de raketforskere og hjernekirurger, det racistiske Danmark ikke vil vide af, sker der sære ting. For nylig er der påsat brande i badeforhæng fire gange. Den lokale sekretariatsleder udtaler, at »der må være nogle, der er utilfredse med maden derude.« Det giver god mening. Hvem kender det ikke – der bliver serveret rejecocktail uden thousand island-dressing; kan man så stille andet op end at sætte ild til et badeforhæng? Selvfølgelig ikke.

Beboerne på og omkring Kærshovedgård skal nok bare være glade for, at det kun var badeforhæng, det gik ud over.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bliv en krokodille

Peter Nedergaard

Jair Bolsonaro er præsident for Brasilien, der er et af de lande, som er hårdest ramt af coronakrisen med langt over 100.000 dødsfald til følge. Det har nu ikke fået den brasilianske præsident til at undlade at betragte coronavirussen som en »lille forkølelse«. Han insisterer også på, at han under ingen omstændigheder vil lade sig vaccinere, når lejligheden byder sig. Bolsonaro er bange for bivirkningerne. »Hvis du bliver forvandlet til en krokodille, så er det dit problem,« har han udtalt. Groft sagt tager imidlertid krokodilleforvandlingsrisikoen