Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvad ved Pia Kjærsgaard og Pernille Vermund egentlig om at være kvinder i en mandsdomineret verden?

Iben Maria Erdoğan

Christian Marcussen

Radiovært Iben Maria Zeuthen blev super ærgerlig her forleden, da hun så Debatten på DR 2 om ligestilling. Både Pia Kjærsgaard og Pernille Vermund deltog nemlig, og de to kønsforrædere havde den frækhed at sige den feministiske agenda imod. Og hvad ved de to egentlig også om at være kvinder i en mandsdomineret verden?

Iben Maria skrev straks en klumme om, hvordan de to ikke-feminister helt burde udelukkes fra debatten om ligestilling: »Det er vigtigt, at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt, når det modsatte synspunkt en gang for alle er underkendt.«

Groft sagt kan glæde Iben Maria med, at hun dermed indskriver sig i en fin og traditionsrig klub. Store tænkere som Henrik Marstal, David Trads og Recep Tayyip Erdoğan har alle udtrykt lignende tanker og byder deres nyeste medlem velkommen.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

SoMe vs. sandheden

Eva Selsing

Er det egentlig ikke en slags sociale medier-grundregel, at hvis nogen siger sandheden, så vanker der shitstorm? Forleden kom det Danske Bank-strategen Henrik Drusebjerg for skade at sige, at unge mennesker efter finanskrisen har lært, at man kan »læne sig tilbage og blive reddet«, hvilket risikerer at skabe »en generation, der mangler vilje og knofedt til at tage fat.«

Chok! Alle socialisterne græd og skabte sig efterfølgende – for Danske Bank har modtaget støtte, og så må man åbenbart ikke påpege det indlysende. Et enkelt kig ud over de unge modsiger desværre ikke Drusebjerg: her myldrer det med moderne lidelse, diagnoser, præstationsvægring, krænkelsesfølelser og en generel lede ved det, deres forfædre byggede med – uha – vilje og knofedt til at tage fat. Budbringeren må skydes.